Doi italieni au semnat cu Dinamo de dragul lui David Popovici: „Are un renume de bun augur pe plan mondial”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 28 noiembrie 2022, ora 17:49,
David Popovici
David Popovici

Antrenorul italian Simone Diamantini şi sportiva Alessia Orla au devenit primii membri ai nou-înfiinţatei secţii de triatlon a CS Dinamo.

E important să-l priveşti pe David Popovici şi să îl copiezi”, recunoaște Simone Diamantini

Cei doi au recunoscut că au făcut acest pas, fiind atraşi de succesul înregistrat de înotătorul David Popovici. „Renumele de care se bucură David Popovici pe plan mondial este de bun augur şi pentru Dinamo.

Ştiind că acesta e clubul la care se pregăteşte recordmenul şi campionul lumii la nataţie, cel mai valoros antrenor de triatlon din lume, Simone Diamantini, şi una dintre sportivele lui de top, Alessia Orla, nu s-au gândit de două ori când li s-a propus să facă parte din nou înfiinţata secţie de triatlon de la Dinamo”, arată clubul într-un comunicat.

E important să-l priveşti pe Popovici şi să îl copiezi. E un model pentru sportivi. Nu e acelaşi nivel cu David, dar obiectivul e acelaşi, pentru că eu cred că e important să gândeşti la cel mai înalt nivel. Sportivii români sunt foarte buni sportivi.

E necesar însă să-i convingem că e posibil să ajungă la cel mai înalt nivel. Pentru că acum toţi spun: OK, am ajuns în echipa naţională, e maximum pentru mine. Dar nu e. E doar un pas din carieră.

Echipa naţională e doar un pas, obiectivul sunt cursele din Cupa Mondială, Campionatele Europene sau alte competiţii”, a declarat Simone Diamantini, antrenor la Dinamo şi antrenor coordonator la Federaţia Română de Triatlon.

Alessia Orla speră să-l întâlnească pe David Popovici în bazinul CS Dinamo

În ceea ce o privește, Alessia Orla speră să se întâlnească la antrenamente cu David Popovici, pe care îl consideră un mare campion. „David este un mare campion şi l-am văzut la TV, pentru că iubesc înotul. Sper că îl voi întâlni pe aici, chiar în acest bazin”, a spus ea.

Antrenor coordonator în cadrul FR de Triatlon, Diamantini spune că Orla ar putea reprezenta atuul echipei României în încercarea de calificare la Jocurile Olimpice.

Obiectivul este calificarea unui băiat şi a unei fete la Los Angeles, la Jocurile Olimpice (2028) şi poate echipa. Echipa e formată din 4, iar Alessia a sosit pentru acest scop. Acum, ea reprezintă Italia, dar în viitor obiectivul e ca ea să reprezinte Romania”, a spus el.

Vicepreşedinta clubului CS Dinamo, Georgeta Andrunache, s-a arătat încântată de venirea celor doi italieni la gruparea bucureşteană.

Triatlonul a dat dovadă de seriozitate şi are un proiect foarte frumos şi îndrăzneţ. Aşa că era normal ca noi să avem şi acest sport.

Acum, cu domnul Diamantini, avem cel mai bun antrenor din lume la triatlon, avem cel mai bun antrenor din lume la canotaj, tot din Italia, Antonio Colamonici, şi avem cel mai bun antrenor din lume la handbal, pe Xavi Pascual.

Întotdeauna ne-am dorit tot ce e mai bun pentru Dinamo şi pentru performanţă”, a afirmat Georgeta Andrunache.

inotAlessia Orladavid popoviciSimone Diamantini