Doliu în lumea sportului. A murit un antrenor de tenis legendar – A pregătit 10 jucători care au ajuns numărul unu mondial

Articol de Mihai Dragomir - Publicat luni, 05 decembrie 2022, ora 12:37,
Doliu
Doliu

Legendarul antrenor de tenis Nick Bollettieri a murit la vârsta de 91 de ani. În academia sa californiană, a antrenat o mulțime de campioni și a schimbat profund modul în care este predat tenisul.

Doliu în tenis!

Nick Bollettieri, zvelt, cu veșnicii ochelari de soare pe fața zâmbitoare și bronzată, a petrecut cincizeci de ani în lumea tenisului, contribuind la dezvoltarea și influența acestui sport. Americanul a devenit una dintre cele mai influente figuri din tenisul modern. În 2008, Wall Street Journal îl numea pe acest self-made man „cel mai prolific antrenor din istoria tenisului” , potrivit Le Figaro.

„Clive Davis este pentru muzică ceea ce este Nick Bollettieri pentru tenis. Clive are un simț pentru talente, fie că este vorba de Aretha Franklin, Steve Wonder sau Mariah Carey. Nick a creat mai mulți jucători de tenis decât oricine altcineva. Este greu de rezumat Nick. Este un mare motivator. Știe cum să te preseze, să te facă să faci ceea ce trebuie să faci. El a creat o industrie. Imaginează-ți că talentul vine la tine, și nu invers”, a declarat Jim Courier, unul dintre numeroșii săi studenți, pentru Espn în urmă cu câțiva ani.

Nick Bollettieri s-a născut în Pelham, New York, la câțiva pași de centrul de tenis. Absolvent de filozofie, s-a alăturat echipei de tenis a colegiului. După ce a servit într-o unitate de parașutiști a armatei americane, a predat la Facultatea de Drept din Miami înainte de a se dedica definitiv tenisului.

Nick Bollettieri a revoluționat modul de antrenament cu un joc agresiv, condus de forehand-uri largi, violente și devastatoare de pe linia de fund. Primul dintre elevii săi care a făcut carieră a fost Brian Gottfried.

nick bollettieridoliutenis