Doliu în presa din România. A murit unul dintre cei mai mari jurnaliști sportivi

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat duminică, 31 octombrie 2021, ora 17:40,
Doru Dinu Glăvan
Doru Dinu Glăvan

Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a murit, duminică. Avea 75 de ani. De asemenea, acesta a fost una dintre personalitățile de la Radio România. Printre altele, a fost comentator al emisiunii „Fotbal minut cu minut”, a postului public de radio.

Doru Dinu Glăvan a început să publice la vârsta de 14 ani în ziarele naționale pentru copii, iar la vârsta de 18 ani a devenit colaborator la presa locală și regională.

Un an mai târziu a devenit corespondent la „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. Apoi a fost angajat cronicar sportiv al Postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă. A comentat de la Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. A transmis în România, din Europa, Asia și Australia.

Foto: http://www.romania-actualitati.ro/

Din inițiativa lui și a câtorva tineri entuziaști, la 8 august 1995 s-a constituit la Reșița Fundația Radio Caraș-Severin.

Timp de 10 ani, Radio România Reșița s-a aflat sub conducerea sa.

Doru Dinu Glăvan a reușit să obțină pentru UZP statutul de „Uniune de creație de utilitate publică”, adică dreptul ziariștilor de a fi considerați creatori.

Urmare a acestui statul, creatorii au obținut dreptul ca după pensionare să beneficieze de o indemnizație lunară egală cu 50% din pensie.

CITEȘTE ȘI –>> O LEGENDĂ A SPORTULUI ROMÂNESC A MURIT CU CÂTEVA ORE ÎNAINTE DE A-ȘI ANIVERSA ZIUA DE NAȘTERE

realitateadoliuDoru Dinu Glăvanmass mediaromaniaradiopresafotbal minut cu minut