SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Doliu în sportul românesc. A murit “un adevărat şlefuitor de tinere talente”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 30 septembrie 2021, ora 16:29,
DRAPEL
DRAPEL

Sportul românesc a mai pierdut un specialist de valoare. Antrenorul emerit de baschet Dragoş Oprea murit, la vârsta de 78 de ani.

Un OM deosebit şi un adevărat şlefuitor de tinere talente, care şi-a dedicat viaţa sportului cu mingea la coş. «Pufi» Oprea, aşa cum era alintat şi cunoscut sub panouri, a activat de-a lungul timpului atât ca arbitru divizionar A, cât mai ales ca profesor-antrenor, reuşind să aibă o contribuţie importantă în obţinerea unor performanţe deosebite la nivel de juniori şi seniori.

Născut în 25 ianuarie 1943, Dragos Oprea a fost atras de sport încă din copilărie şi a absolvit cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara. Fiind un pedagog apreciat, antrenorul emerit Dragoş Oprea a şlefuit de-a lungul timpului în cadrul LPS Bihorul Oradea numeroşi sportivi care au urcat ulterior pe treptele performanţei sportive.

Totodată, de numele antrenorului Dragoş Oprea se leagă şi promovarea echipei municipiului de pe malurile râului Bega, mai întâi în 1985, cu Comerţul Politehnica, iar după aceea în 1987, an în care, alături de antrenorul principal Mihai Bolcu, reuşea să aducă Elba Timişoara pe prima scenă a ţării.

Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Baschet, pe site-ul oficial.

Foto: Federaţia Română de Baschet / Echipa divizionară Elba Timişoara în 1987 (cu antrenorul emerit Dragoş Oprea pe rândul de sus, al doilea din dreapta) / Arhiva personală

Citește și DRAMĂ PENTRU UN CUNOSCUT FOTBALIST DIN LIGA 1! TATĂL LUI, UN LIDER IMPORTANT DIN PNL, A MURIT DIN CAUZA COVID-19!

realitateadragos opreabascheta muritdoliu