Doliu în sportul românesc! Un campion a murit la 35 de ani din cauza unei boli incurabile

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 31 martie 2023, ora 21:04,
Adrian Merge
Adrian Merge

Fostul judoka bihorean Adrian Merge a încetat din viață la doar 35 de ani, anunțul fiind făcut de fostul lui club, CSM Oradea.

Adrian Merge a murit din cauza sclerozei laterale

Adrian Merge renunțase la sportul de performanță în urmă cu mai puțin de 5 ani, după ce a aflat că suferă de o boală incurabilă. Potrivit unor surse din anturajul fostului sportiv, el a decedat azi-noapte.

Din câte ştiu eu a suferit de o boală numită scleroză laterală, o boală degenerativă şi nu a mai putut fi tratat. A descoperit-o în urmă cu aproximativ 5 ani, atunci când a şi abandonat activitatea de sportiv de performanţă. A făcut tot felul de tratamente în Italia şi Serbia, dar nu a mai putut fi salvat.

Îmi pare aşa de rău de el, era un tip zdravăn! El a început activitatea la Liberty Oradea, fiind descoperit de antrenorul Valentin Bonca, după care l-am preluat eu la LPS – Liberty în 2000, apoi a ajuns la CSM, până în 2018, când s-a retras”, a spus antrenorul Emil Morar, actualul vicepreşedinte al FR de Judo, potrivit pentru ebihoreanul.ro.

Adrian Merge a fost multiplu campion naţional, la toate categoriile de vârstă, copii, cadeţi, juniori şi seniori. A fost medaliat şi la alte competiţii naţionale şi balcanice, atât la juniori, cât şi la seniori.

În 2011 el a participat la CM de la Paris, la categoria 73 kg. la acea competiție, România a cucerit două medalii de bronz, prin Andreea Chițu (52 kg) și Corina Căprioriu (57 kg).

Cel mai important rezultat pe plan internaţional al lui Adrian Merge a fost în anul 2004, la Rotterdam, când a câștigat bronzul european la cadeţi.

Funeraliile au loc duminică, de la ora 15:00, la Capela Orășenească din Cimitirul Municipal Oradea.

realitatea.netrealitateaAdrian Merge