Doliu uriaș în fotbal. Un portar legendar, care a jucat la 5 Campionat Mondiale, a murit

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 10 mai 2023, ora 09:58,
Doliu
Doliu

Legendarul portar mexican Antonio „Tota” Carbajal, primul fotbalist care a jucat la cinci Cupe Mondiale, a decedat, marţi, la vârsta de 93 de ani, în oraşul Leon (centrul ţării).

„S-a îmbolnăvit săptămâna trecută, (…) viaţa lui „Tota” s-a încheiat marţi dimineaţa”, a declarat, pentru AFP, Antonio Moreno, directorul International Soccer Hall of Fame.

„Antonio Carbajal este un simbol al fotbalului mexican şi mondial, pentru că este primul om care a disputat cinci Cupe Mondiale, a fost pe teren la toate cinci”, a precizat Moreno, care a fost mereu în contact cu fostul fotbalist şi cu familia acestuia.

Antonio Carbajal, cu 47 de selecţii pentru Mexic, a participat la Cupele Mondiale din 1950 (Brazilia), 1954 (Elveţia), 1958 (Suedia), 1962 (Chile) şi 1966 (Anglia).

Ulterior, recordul său a fost egalat de germanul Lothar Matthaeus, italianul Gianluigi Buffon, argentinianul Lionel Messi, portughezul Cristiano Ronaldo şi compatrioţii săi mexicani Rafael Marquez, Guillermo Ochoa şi Andres Guardado.

Carbajal a dezvăluit că fost dorit de Real Madrid între 1950 şi 1954, dar nu a părăsit niciodată campionatul mexican, petrecându-şi cea mai mare parte a carierei la Club Leon.

chileangliasuediarealitateaportarfotbalistAntonio „Tota” Carbajalbraziliacupa mondialaelvetia