Doliu uriaș în fotbalul internațional. A murit un o legendă, un jucător care a fost și adversarul Universității Craiova

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 29 decembrie 2023, ora 11:41,
lumanari
lumanari

Bracci a fost un nume de referință în rândurile echipei Olympique Marseille, pentru care a jucat cu pasiune și dedicare. Făcând parte din perioada de aur a clubului, a contribuit la cucerirea titlului de campioană a Franței în 1972, precum și la obținerea a două Cupe ale Franței în 1972 și 1976, toate acestea purtând culorile OM. Prin cele 342 de meciuri jucate pentru Marseille, François Bracci și-a lăsat amprenta în istoria echipei și în inimile suporterilor. Acest lucru îl plasează pe locul trei în clasamentul fotbaliștilor cu cele mai multe meciuri disputate pentru clubul din Marsilia, fiind devansat doar de legende precum Steve Mandanda (613) și Roger Scotti (452), potrivit realitatea.net.

Pe lângă cariera sa distinsă la clubul de suflet, Bracci a adunat peste 550 de meciuri în total în cariera sa. A evoluat pentru mai multe echipe de top din Franța, printre care se numără și Strasbourg (1979-1980) și Girondins Bordeaux (1980-1983). După perioadele petrecute în aceste cluburi, s-a întors la Olympique Marseille pentru încă două sezoane (1983-1985). Ultimele etape ale carierei sale au însemnat aventuri la cluburile Rouen (1985-1986) și Beziers (1986-1987).

Un moment important în cariera sa a fost reprezentat de confruntarea cu echipa Universitatea Craiova în cadrul celebrei duble din turul 3 al Cupei UEFA. François Bracci a fost titular în ambele meciuri ale acestei confruntări, iar Universitatea Craiova a reușit să se califice în sferturile de finală, demonstrând astfel calitatea și nivelul de performanță al fotbalului românesc.

Cu cariera sa bogată și contribuția semnificativă adusă fotbalului, François Bracci va rămâne mereu în amintirea celor care au avut privilegiul să-l urmărească și să-l admire pe teren. Lumea fotbalului îl va comemora cu respect și recunoștință pentru tot ceea ce a adus acestui sport minunat.

realitateauefaBracciuniversitatea craiovarealitatea.netolympique marseille