Doliu uriaș în lumea fotbalului – A murit un fost selecționer – Anunțul emoționant făcut chiar de familie

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 18:17,
Doliu
Doliu

Clive Barker, fostul selecţioner al „Bafana Bafana” în primii ani după revenirea Africii de Sud în plan internaţional după finalul apartheid-ului în anii ’90, a încetat din viaţă sâmbătă la vârsta de 78 de ani, a anunţat familia într-un comunicat, citat de AFP.

„Cu mare tristeţe familia lui Clive Barker anunţă că el a decedat pe 10 iunie, după ce a condus o curajoasă bătălie împotriva demenţei care i-a afectat corpul”, o boală neuro-degenerativă, se arată într-un comunicat.

Barker a fost numit selecţioner al „Bafana Bafana” („Băieţii” în dialect zulu) în 1994, la trei ani după abolirea politicii de apartheid în Africa de Sud, determinând revenirea sportivilor din această ţară la nivel internaţional după ani de boicot.

El a condu echipa la titlul de campioană a Africii în 1996, învigând Tunisia în finala CAN de la Johannesburg (2-0), în prezenţa preşedintelui sud-african Nelson Mandela.

Tot sub conducerea sa, echipa Africii de Sud s-a calificat apoi la Cupa Mondială din 1998 din Franţa, unde însă nu a participat, fiind concediat cu câteva luni înainte de competiţie.

doliurealitatea.netafrica de sudclive barkerrealitateaechipa nationalaa murit