Doliu uriaș în presa sportivă. Un jurnalist de top a murit în timp ce transmitea de la Australian Open

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 18 ianuarie 2024, ora 11:15,
lumanari
lumanari

Mike Dickson, trimis special al Daily Mail la Melbourne, supranumit „Mr Wimbledon”, a murit chiar în timp ce relata de la Australian Open. Anunțul despre tragicul eveniment a fost făcut, miercuri, de familia sa, într-o postare pe rețeaua X (fostă Twitter). Jurnalistul avea 59 de ani.

Un adevărat simbol al profesiei peste Canalul Mânecii, Dickson a lucrat pentru Daily Mail timp de 33 de ani, acoperind 30 de sporturi diferite şi călătorind în peste 50 de ţări, relatează Ziare.com.

„Suntem devastaţi să anunţăm că minunatul nostru soţ şi tată, Mike, s-a prăbuşit şi a decedat în timp ce se afla la Melbourne pentru Australian Open. Timp de 38 de ani şi-a trăit visul acoperind sportul din întreaga lume. A fost un om cu adevărat minunat şi ne va lipsi foarte mult. Lucy, Sam, Ruby şi Joe”, a scris familia sa pe contul X al lui Mike Dickson.

Poreclit „Mr Wimbledon” de către colegii săi, Dickson urma să împlinească 60 de ani peste doar câteva zile, respectiv pe 27 ianuarie. El locuia în Wimbledon, la Londra. „Dickson era un jurnalist extrem de respectat şi admirat”, a scris Daily Mail, adăugând că „moartea sa îi va afecta profund pe colegii săi”.

„Dicko era tot ce îţi doreşti de la un corespondent: un vânător de ştiri genial, un scriitor excelent şi un prieten pentru atât de mulţi din sportul său. Lumea tenisului ni se va alătura în doliu. A fost un gigant al jurnalismului”, a declarat Lee Clayton, şeful secţiei sport a Daily Mail.

realitateaMr Wimbledonaustralian openrealitatea.netMike Dickson