„Dopajul este o înșelăciune care diminuează frumusețea și distracția sportului”, consideră Papa Francisc

Articol de Dan Istratie - Publicat marți, 31 ianuarie 2023, ora 08:16,
JAPAN-RELIGION-POPE
JAPAN-RELIGION-POPE

Papa Francisc a condamnat luni, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), „dopajul în sport, o practică pe care a calificat-o drept „periculoasă” şi ca „o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului, pătându-l cu minciuni”, informează agenţia EFE.

Suveranul Pontif a primit în audienţă echipele masculină de volei – campioana mondială – şi feminină, precum şi reprezentanţi de la categoriile inferioare, pentru a sublinia „importanţa pe care o are sportul ca model social pentru a transmite valorile prieteniei, solidarităţii şi păcii”.

„Sportul trebuie să favorizeze o competitivitate sănătoasă, fără a ceda tentaţiei de a câştiga încălcând regulile. Sacrificiul, antrenamentul şi rigoarea sunt elemente indispensabile pentru sport, în timp ce practicarea dopajului, în afara periculozităţii fenomenului, este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului, pătându-l cu minciuni”, a precizat Papa.

„Sportul poate fi un semn convingător de unitate, de integrare şi poate transmite un mesaj puternic de prietenie şi pace”, a adăugat Suvernul Pontif în prezenţa membrilor FIPAV la Palatul Apostolic.

Papa Francisc