EXCLUSIV | Dorin Goian îi ambiționează pe „tricolorii” mici înainte de debut: „Putem repeta performanța de la EURO 2019!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 24 martie 2021, ora 09:50,
Romania U21 2

Fostul internațional român, Dorin Goian, le ține pumnii elevilor lui Adrian Mutu la turneul final din acest an și speră ca România U21 să aibă din nou un parcurs de poveste la EURO!

Echipa națională de tineret a României se află la doar câteva ore în fața debutului la EURO 2021, iar selecționerul Adrian Mutu speră să își poată motiva elevii la capacitate maximă pentru primele dueluri. “Tricolorii” mici se luptă acum pentru ieșirea din grupele de la turneul final cu reprezentativele de tineret ale Germaniei, Țărilor de Jos și Ungariei.

Dorin Goian (40 de ani), unul dintre oamenii de bază ai naționalei mari a României din urmă cu câțiva ani, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre debutul reprezentativei de tineret la EURO. Goian consideră că lipsa unor jucători importanți precum Ianis Hagi sau Dennis Man va reprezenta un minus pentru Adrian Mutu, dar este de părere totuși că în continuare avem o generație U21 foarte bună, care este în stare să repete performanța din Italia.

dorin-goian

„Este o performanță foarte mare pentru acești tineri jucători să se califice la un nou turneu final. Nu au nimic de pierdut și ar trebui să se bucure de fiecare joc în parte și să dea totul pentru România. Faptul că nu mai regăsim un Ianis Hagi, un Dennis Man, jucători care au dus greul la naționala de tineret este un minus, dar avem în continuare o generație foarte talentată și sunt sigur că europeanul precedent le-a dat curaj.

Am încredere că vor face meciuri bune, iar noi cei de acasă le vom ține pumnii. Putem repeta performanța de la EURO 2019, orice este posibil, dar cred că va fi puțin mai greu de această dată. Va conta absența jucătorilor chemați la naționala mare, iar acest schimb de generații eu cred că își va pune amprenta pe jocul echipei!”, a spus Dorin Goian, pentru Realitatea Sportivă.

Citește și Un oficial FRF a identificat liderul României U21: “Nu începe echipa fără el!”

declaratiimesaj dorin goianromania u21realitateadorin goianeuro 2021
Luis Suarez bite

EURO 2020 VIDEO | Luis Suarez e istorie! Cine l-a urmat și și-a mușcat adversarul în Franța – Germania

germania franta profimedia

EURO 2020 | VIDEO | Franţa – Germania 1-0. Un autogol a făcut diferenţa