Dorinel Munteanu, tranșat după eșecul României cu Slovenia: „Ne acoperim cu scuze! Nu o să mai avem niciodată rezultate!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022, ora 18:19,
Dorinel Munteanu
Dorinel Munteanu

România a jucat joi seară un meci amical în compania Sloveniei. „Tricolorii” au pierdut (1-2) și au stârnit reacții din partea oamenilor din fotbalul românesc.

Dorinel Munteanu, fostul internațional român și actual antrenor la Oțelul Galați, a criticat prestația naționalei. Iată ce a spus „Neamțul”.

„Ne acoperim cu scuze! Nu o să mai avem niciodată rezultate!”

Aceeași idee, aceeași strategie. Noi punctăm la capitolul promovări, dar despre rezultat nu discută nimeni. Sunt și eu puțin debusolat. Continuăm aceeași strategie, care a fost deficitară. În experiențele noastre din ultimele calificări nu văd altă soluție, altă ieșire.

Dacă căutăm aceste scuze, ne acoperim cu ele, înseamnă cu nu o să mai avem niciodată rezultate. Este imposibil să obții rezultate pozitive, dacă nu îți formezi un lot de 22, 23 de jucători. Și să nu poți să folosești mereu aceiași 7-8 jucători.

Așteptăm rezultatul. Am făcut din Slovenia una dintre cele mai puternice echipe din Europa, ceea ce nu este. Și nu pot să cred că o singură schimbare la nivelul echipei naționale, la pauză, a schimbat jocul foarte mult. Eu nu găsesc explicația.

Vreau să vă gândiți și voi la multe meciuri din trecut, am jucat mai bine în partea a doua a jocului, pe final. Nu intrăm niciodată foarte hotărâți la începutul jocurilor.

Nu îmi dau seama cum se pregătește un joc. Sau atitudinea jucătorilor… Suntem la început de calificări, încercăm să găsim cea mai bună formulă, dar jucăm foarte slab. Pentru mine este o enigmă.

Edi, în discursul lui, a încercat să scoată un lucru pozitiv dintr-o înfrângere. Toți antrenorii încearcă asta, dar nu este prima înfrângere. Antrenorul trebuie să-și asume ce a greșit și să îmbunătățească ce a făcut rău”, a declarat Dorinel Munteanu, pentru Digi Sport.

nationala Romanieidorinel munteanu