Dorința lui Diego Armando Maradona din urmă cu 15 ani: „Asta aș vrea să scrie pe piatra mea funerară!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 26 noiembrie 2020, ora 13:57,
AP – DIEGO MARADONA – DECES

Lumea fotbalului este în doliu după decesul legendarului fotbalist argentinian, Diego Armando Maradona!

În cursul zilei de ieri, publicația argentiniană Clarin a dat una dintre cele mai grele vești din istoria fotbalului, decesul lui Diego Armando Maradona. Legenda sportului „rege” s-a stins din viață la doar 60 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Fostul fotbalist suferise și o intervenție pe creier la începutul acestei luni, deoarece a fost nevoie de îndepărtarea unui cheag de sânge.

Citește și Prima reacție a omului în poarta căruia Maradona a înscris celebrul gol cu mâna: “A avut măreție, dar nu și fair-play!”

În urmă cu 15 ani, Maradona a vorbit despre un subiect complet bizar la acea vreme, și anume momentul în care va trece în neființă. „El Diez” a declarat că în momentul în care va părăsi lumea își dorește ca pe piatra funerară să scrie că îi mulțumește mingii, deoarece i-a oferit cea mai mare satisfacție a vieții.

„A îmbătrâni cu nepoții mei ar fi o moarte pașnică. Mi-aș mulțumi că am jucat fotbal, pentru că este sportul care mi-a dat cea mai mare bucurie, libertate, este ca și cum ai atinge cerul cu mâinile mele. Mulțumesc mingii. Da, aș pune o piatră funerară: ‘Mulțumesc mingii’!”, spunea Maradona la acea vreme.

Citește și VIDEO | Nebunie în Argentina! Fanii au luat cu asalt locul unde a fost depus trupul neînsuflețit al lui Maradona

mesajsicriu maradonamaradonarealitatea
WhatsApp Image 2021-06-12 at 18.10.40

VIDEO | Arena Națională, probleme înaintea primului meci de la EURO! Austria și-a anulat antrenamentul

2-profimedia-0615400310

EURO 2020 | Meciul Țara Galilor – Elveția a furnizat prima surpriză a turneului final