SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Drama unui dublu campion olimpic român: „Am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021, ora 08:30,

Leon Rotman, cel mai vârstnic campion olimpic al României, a dezvăluit informații mai puțin cunoscute din perioada în care a decis să se retragă din activitate și să lucreze pentru Miliție, în timpul lui Nicolae Ceaușescu!

Rotman a fost dublu laureat la canoe și se numără printre sportivii legendari pe care România îi mai are și astăzi. În ciuda renumelui pe care l-a obținut prin cariera de sportiv, Leon Rotman și-a început o altă viață în uniforma statului și a povestit peripețiile prin care a fost nevoit să treacă odată cu încadrarea în rândul Miliției, pe vremea comunismului.

Sursa foto- GSP.ro

„Povești incredibile. Când am lucrat în Miliție am primit un topor în cap și cinci lovituri în spate. Mi-a dat cu muchia! Eram de serviciu la Circa 7. Atunci era Decretul 153 care îți permitea să intri peste oricine noaptea. Doi subofițeri, în patrulare, au fost dirijați pe Smârdan la o mansardă, unde s-a reclamat că sunt deranjați de unele persoane, că fac o petrecere. Dar i-au luat la bătaie, le-au rupt epoleții, le-au rupt șepcile.

Atunci șeful lor m-a rugat să merg și eu acolo. Să-i aducem la circă pe cei care au făcut scandal și să-i legitimăm. Era în noaptea de Sf. Maria, 15 august. M-am dus. Mi-am lăsat pistolul la serviciu și am plecat. Eu eram trimis la toate belelele pentru că eram curajos. Am urcat în fundul mansardei, în niște cămăruțe. Era chef mare! Am bătut în ușă. Am spus „Miliția!”. Erau la masă toți. Le-am spus „Sunt ofițerul cutare, vă rog să vă legitimați”. Aveau lângă ei crătiți, oale, pe sub masa aia lungă. S-au sculat de la masă cu ce-aveau pe-acolo. Fusesem atent să nu fie vreunul pe după ușă.

Subofițerii care au venit cu mine au rămas afară. Dar au ieșit din casă ăia și-au început să ne fugărească. Pe mine m-a lovit unul cu toporul și am mai încasat alte cinci lovituri în spate! La început nu, dar până la urmă am reușit să-l imobilizez. Eu m-am ferit de ăia cu cratița și m-a lovit ăla cu toporul! M-au dus la spital atunci, cu o mașină. M-au cusut în cap, apoi m-au dus acasă. Dimineața m-am prezentat la serviciu, în fața comandantului de secție și a procurorului. În birou erau cei șapte inși care mă loviseră, chiar și femei printre ei.

Am și bătut când eram în Miliție! Erau aduși de subofițeri câte unii mai beți pe unde-i găseau, prin blocuri, dar care erau obraznici, agresivi. Eu îi rugam să fie liniștiți, dar pe care nu se astâmpărau îi loveam. Când le mai dădeam câte o palmă, îi lua somnul.”, a spus fostul mare sportiv, potrivit GSP.ro.

Citește și JUDECĂTORII AU DECIS! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CAMPIONUL LEGITIMAT LA STEAUA CARE A UCIS UN BĂRBAT

realitateadeclaratiileon rotman