Duckadam, dezamăgit din cauza anulării festivității de 7 mai: „Cei de la Armată au dat-o pe pandemie!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat duminică, 09 mai 2021, ora 23:35,
duckadam1

Omul care a scris istorie pe 7 mai 1986 în finala Cupei Campionilor Europeni, Helmuth Duckadam, a vorbit despre amânarea festivității din acest an!

“Roș-albaștrii” izbuteau acum 35 de ani să o învingă pe Barcelona după loviturile de departajare și să aducă în România cel mai râvnit trofeu european. Elevii lui Emerich Ienei nu au ținut cont de valoarea adversarului și s-au impus chiar în Spania, la Sevilla, reușind să scrie una dintre cele mai importante file din istoria fotbalului românesc.

Deși se obișnuia ca în fiecare an în data de 7 mai legendele Stelei să se întâlnească și să celebreze acel mare eveniment, acum, Clubul Sportiv al Armatei a decis să amâne această reuniune a gloriilor. Această veste l-a luat prin surprindere pe Helmuth Duckadam, eroul de la Seviila, care a apărat nu mai puțin de patru lovituri de departajare, un record neegalat nici până în prezent.

duckadam

„Cei de la Armată au dat-o pe pandemie, sunt foarte dezamăgit. La Divizia C tot se strâng 20-30 de inși la un meci. Putea să ne cheme la o terasă în Herăstrău și tot veneam”, a spus Helmut Duckadam, potrivit Digi Sport.

Echipele de start din partida FC Barcelona – Steaua București 0-0, 0-2 după loviturile de la 11 metri

Steaua (antrenor Emeric Ienei): Helmuth Duckadam – Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (Anghel Iordănescu – ’75), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă (Marin Radu II – ‘107).

FC Barcelona (antrenor Terry Venables): Francisco Gonzalez Urruticoechea – Gerardo Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti, Jose Ramon Alexanco Ventosa, Julio Alberto Moreno Casas – Victor Munoz Manrique, Bernd Schuster (Jose Moratalla Claramunt – ’85), Marcos Alonso Pena, Angel Pedraza Lamita – Steve Archibald (Angel ‘Pichi’ Alonso Herrera – ‘106), Francisco Jose Carrasco Hidalgo.

Citește și EXCLUSIV | Când va avea loc aniversarea din acest an a victoriei de la Sevilla: “Am înțeles că o să ne vedem atunci!”

 

Buzarnescu declaratiisteaua 86festivitatecupa campionilorrealitateaduckadamdeclaratii
Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”

lukaku

EURO 2020 | Lukaku, cu gândul la Eriksen! Gest special făcut după primul gol marcat