Echipa din Superligă unde Budescu a rezistat doar un antrenament: ”Noi ne antrenam foarte tare și puneam piciorul!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 07 februarie 2023, ora 18:02,
Constantin Budescu
Constantin Budescu

Budescu a încercat la începutul carierei să ajungă la Sportul Studențesc.

Fotbalistul a venit la un antrenament la echipa din Regie, dar după nu s-a mai întors după.

”La Sportul veneau sute de jucători. Budescu, Papp, Gardoș, Pintilii au venit în probe la Sportul. Veneau la începutul sezonului pentru a-i vedea antrenorii și conducerea. Voiau să-i urmărească în echipa noastră ca să vadă dacă se adaptează. Uite, de exemplu, Gardoș și cu Papp nu s-au adaptat absolut deloc.

Nu știu dacă la nivel de personalitate sau de joc. Fotbalistic ei au demonstrat, ulterior, că sunt foarte buni, dar în momentul ăla nu erau. Adică ei erau cuplu de fundați centrali la Sportul într-un cantonament în Antalya și am luat o grămadă de goluri. Deci am luat foarte multe goluri. Poate că era și vârsta, nu erau experimentați, erau la început. Și au ajuns să se vândă pe milioane de euro, mai târziu. Dar la Sportul nu au făcut față, ăsta e adevărul, nu au făcut față atunci la Sportul.

Și au fost foarte mulți. A fost și Budescu, a stat un antrenament și după aia n-a mai venit. Era talentat, nu știu exact de ce n-a mai venit, probabil că nu s-a simțit confortabil. Noi ne antrenam foarte tare și puneam piciorul. Eram și talentați, dar și alergam mult, mai ales cu Petrescu și cu Mulțescu. Am avut spiritul ăsta de sacrificiu, eram dispuși la efort. Se alerga mult la Sportul Studențesc”, a declarat Viorel Ferfelea pentru Sport.ro.

budescusuperliga