Echipa ideală a Euro 2020 aleasă de Victor Pițurcă! Jucătorul pe care îl consideră esențial

Articol de George Drafta - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 14:56,
piturca selectioner
piturca selectioner

Euro 2020 s-a încheiat aseară după un maraton de o lună și 51 de partide disputate în 11 orașe de pe bătrânul continent. 

Ediția cu totul și cu totul specială a turneului final continental a fost cea mai productivă de până acum grație unei medii de goluri care se apropie de 3 reușite pe meci. Victor Pițurcă a fost unul dintre cei care au privit competiția  din perspectiva selecționerului care a calificat naționala României la două ediții ale CE, Euro 2000 și Euro 2008.

Echipa ideală pe care a ales-o antrenorul de 65 de ani ar arată astfel:

Donnarumma – Walker, Akanji, Maguire, Spinazzola – Pogba, Busquets, De Bruyne – Mbappe, Lukaku, Sterling.

„L-am ales pe Spinazzola, cu toate că s-a accidentat. Shaw ar fi putut la fel de bine să facă parte din echipă. Eu cred că a avut mai multe realizări decât Spinazzola. A ajuns și-n finală, deci putea să fie și el. L-am băgat pe Mbappe, care nu a făcut un turneu final foarte strălucit. Dar, după Messi el rămâne unul dintre cei mai buni.

Busquets este jucătorul care din punctul de vedere al circulației balonului, este cel mai bun din lume. Nu este Pedri, dar ar trebui să-l bag în locul lui De Bruyne sau Pogba. Iar deocamdată nu este la nivelul lor. Sterling acum nu a fost în apele lui, nu a mișcat. În timp ce Akanji mi-a plăcut foarte mult, eu cred că una dintre echipele mari îl va cumpăra. A făcut un turneu final excelent”, au fost argumentele lui Pițurcă la Pro TV. 

La rândul său, fostul component al tricolorilor în vremea în care România era antrenată de Victor Pițurcă, Ciprian Marica, a optat pentru o formulă din care nu lipsesc cel mai bun jucător al turneului, Donnarumma, dar și golgehterul competiției, Cristiano Ronaldo.

Donnarumma – Spinazzola, Maguire, Chiellinni, Kimmich – Eriksen, Jorginho, Pedri – Sterling, Lukaku, Ronaldo.

„Eu am mers tot pe Spinazzola pentru că a avut cele mai mari realizări, apoi sigur că în centrul defensivei sunt Maguire și Chiellini. Kimmich mi-a plăcut de la nemți, mi s-a părut o surpriză plăcută. Iar la mijloc am optat pentru Pedri și Jorginho, apoi Eriksen, care a fost cel mai bun motivator la acest Campionat European. A fost momentul cheie pentru naționala danezilor.

Nu am putut cu cinci reușite, golgeter la acest Campionat European, să nu fie Ronaldo. Lukaku este genul de atacant care mie îmi place. În timp ce Sterling a fost mai slăbuț în finală, însă pe parcusul EURO 2020 mi s-a părut că destabilizează echipe și că are reușite”, a punctat fostul atacant tot pentru Pro TV. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | FOTOGRAFIA CARE FACE CÂT O MIE DE CUVINTE! „GEMENII ITALIEI”, ALĂTURI DE TROFEUL EURO 2020

echipa idealapiturcaeuro 2020realitateamarica