Echipa masculină de tenis de masă a fost învinsă în optimile Campionatelor Mondiale

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 21 februarie 2024, ora 15:52,
15 tenis de masă – m
15 tenis de masă – m

Selecţionata masculină a României a fost învinsă de puternica formaţie a Chinei cu scorul de 3-0, miercuri, în optimile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud).

Tricolorii, după ce au dispus, în primul lor meci de miercuri, de Anglia cu 3-0, în şaisprezecimile de finală, au cedat fără drept de apel în faţa campioanei mondiale şi olimpice en titre, într-un meci cu calificarea olimpică pe masă.

Ovidiu Ionescu a fost întrecut de Chuqin Wang cu 3-0 (12-10, 11-1, 11-4), Eduard Ionescu a fost învins de Zhendong Fan cu 3-0 (11-3, 11-6, 11-5), dar Daniel Movileanu a pierdut cu 0-3 (8-11, 4-11, 2-11) în faţa celebrului Long Ma.

Lotul masculin a fost alcătuit la Mondiale din Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriţă, antrenorii Andrei Filimon, Ionuţ Seni şi kinetoterapeutul Adrian Mîrza.

La competiţie participă 40 de echipe, la feminin şi masculin. Campionatele Mondiale pe echipe sunt criteriu de calificare pentru JO Paris 2024, iar primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

Echipa feminină a României s-a calificat miercuri în sferturi la Mondiale şi deci la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins Egiptul în optimi cu 3-0. Următoarea adversară a tricolorelor va fi Japonia (joi).

La ultimele două ediţii ale CM, 2018 (Halmstad, Suedia) şi 2014 (Tokyo, Japonia), echipa naţională feminină a obţinut locul cinci.

echipa nationalaOvidiu Ionescutenis de masa