Echipamentul unei naționale care va juca la București meciurile de la Euro naște polemici: „Asta nu se discută”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 07 iunie 2021, ora 12:17,
ucraina
ucraina

Ucraina este una dintre cele trei reprezentative care va disputa partidele din grupele turneului final pe Arena Națională. 

În jocurile împotriva Macedoniei de Nord și a Austriei, vecinii noștri vor purta un echipament care a fost considerat provocator de rivalii ruși. Aceștia au înainta un protest forului de la Nyon pentru ca ucrainienilor să nu le fie permis să evolueze în tricourile de joc prezentate recent. Acestea au brodată pe ele harta țării, iar în conturul ei se află logoul federației de la Kiev. Până aici nimic de obiectat. Doar că teritoriul desenat pe echipament cuprinde și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, dar nerecunoscută oficial la nivel mondial. Iar îndemnul scris pe tricouri a fost considerat la fel de provocator de către ruși: „Glorie Ucrainei, Glorie Eroilor”, este mesajul care trebuie să îi mobilizeze pe băieții lui Șevcenko.

„Le pot purta la antrenament, dar nu în timpul meciurilor. N-ar trebui să existe declarații politice pe stadioane”, a fost reacția venită de la Moscova. Doar că UEFA le-a aprobat așa cum au fost ele prezentate de ucrainieni.

„Puteți visa cât vreți! Crimeea e teritoriul nostru. Asta nu se discută”, a fost mesajul venit chiar din partea unui fost sportiv, boxerul Nikolai Valuev, membru al parlamentului rus în acest moment.

Trcourile pe care Tsygangov & Co le vor purta la Euro 2020 au fost prezentate ieri pe contul de socializare al președintelui Federației Ucrainiene de Fotbal, Andrii Pavelko. „Sunt foarte speciale”, au fost cuvintele șefului forului.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Germania este noua campioană europeană de tineret! Victorie la limită pentru nemți în finala cu Portugalia

echipamentdivergenteucrainarealitatearusia