Edi Iordănescu, despre jucătorii neconvocați la EURO 2024: „Mi-aș fi dorit să fie cu noi!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat luni, 27 mai 2024, ora 13:14,
Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Naționala României numără zilele până la debutul la EURO 2024. „Tricolorii” vor juca în grupa E împotriva Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.

Edi Iordănescu a comunicat recent lotul preliminar pentru turneul final. Selecționerul a vorbit despre jucătorii care nu au fost incluși pe listă.

„Mi-aș fi dorit să fie cu noi!”

„Sunt motive de bucurie. Pregătim ceva ce ne-am dorit de mult. Suntem în fața unui moment frumos. Mă bucură că putem să pregătim turneul cu majoritatea jucătorilor care au confirmat în campanie. Mă bucur că am văzut deja acel spirit de luptă. Am simțit asta la băieți. Sunt și motive de îngrijorare. Nu aș vrea să monopolizăm acest moment frumos cu grijile noastre.

Mă supără că avem câțiva băieți care au participat la calificare sau care au fost cu noi în ultima perioadă, au probleme medicale și nu sunt cu noi. Mă gândesc la Moruțan, la Screciu, pe care îl câștigasem pentru echipa națională, mă gândesc la Tudor Băluță. Sunt și câțiva băieți cu probleme la cluburi pe care i-aș fi dorit la cluburi, am respect pentru ei. Aici mă gândesc la Tănase, care în ultimele 5-6 meciuri nu a fost implicat, la Cristi Manea, care nu a avut multe meciuri în care să joace. Mă gândesc chiar la Andrei Radu, care a făcut poate alegeri neinspirat, nu a mai jucat de foarte mult timp. Mi-aș fi dorit să fie cu noi”, a declarat Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

nationala Romanieiedi iordanescu