Edi Iordănescu, despre lupta la campionat: ”Dacă nu putem merge, ne târâm, înotăm dacă e nevoie”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 13 mai 2021, ora 20:01,
edi-iordanescu-scaled

CFR Cluj se va deplasa la Craiova pentru duelul cu Universitatea, în etapa a opta din play-off-ul Ligii 1.

Înaintea unui meci de maximă importanță pentru titlu, Edi Iordănescu a susșinut o conferință de presă în care a vorbit despre șansele echipei sale la campionat în contextul înfrângerii suferite cu Sepsi.

”A fost un rezultat negativ pentru noi, dar a fost și un joc cu un nivel foarte scăzut și trebuie să ne asumăm acest lucru. Pentru asta sunt pregătit, să gestionez și astfel de momente. În linii mari, lucrurile s-au întâmplat așa cum trebuia. Sunt încrezător, pentru că nu am cum să fiu altfel.

Nu am fost naiv, când am venit la CFR, nu mă așteptăm să defilăm prin campionat. Nu m-am gândit niciodată că putem, cu trei sau patru etape înainte de finalul sezonului, mai ales în contextul în care se înjumătățesc punctele, noi să avem vreo zece puncte în față și să fim campioni detașați. Era foarte greu, spre imposibil. Am recuperat, suntem în continuare pe primul loc și încercăm să ducem finalul de sezon.

Jucătorii au acționat exemplar după meciul cu Sepsi. Toți au fost maturi, conștienți de jocul nefericit, de rezultat, însă exemplar. Am strâns rândurile și mergem până la capăt după obiectiv. Dacă nu putem merge, ne târâm, înotăm dacă e nevoie. Contracandidatele se mai împiedică, profităm, mergem înainte după obiectiv. Pentru asta suntem aici, pentru asta suntem plătiți, a declarat Iordănescu, la conferința de presă de astăzi.

Sursa foto- Credit Cronos/Cristian Stavri, Profimedia Images

Antrenorul clujenilor a vorbit și despre forma sportivă a Craiovei, echipă care tocmai s-a calificat în finala Cupei României.

Nu știu dacă să mă bucure sau să mă neliniștească faptul că Universitatea Craiova nu traversează cea mai bună perioadă, pentru că, și data trecută când am întâlnit-o, nu venea după o perioadă foarte bună și totuși a reușit jocuri foarte bune și cu noi și cu FCSB. Este o echipă care nu are nevoie de prezentare, cu calitate individuală, cu valoare, cu organizare de joc, o echipă rănită, dar totuși calificată în finala Cupei.

Jocul de ieri, împotriva celor de la Târgu-Jiu, nu este foarte edificator, pentru că au modificat foarte mult, au menajat jucători, au fost sub protecția rezultatului din tur și nu trebuie să ne lăsăm induși în eroare. Craiova are resurse și sunt sigur că în continuare speră pentru că matematic este foarte posibil și pentru ei să câștige campionatul”, a mai spus antrenorul campionilor, înaintea partidei cu Craiova.

Edi Iordănescu a comentat și acuzațiile primite din partea celorlalte contracandidate în ultima parte a actualei ediții de Liga 1: ”Nu mă interesează, la fel cum nu mă interesează nici atacurile nici la adresa echipei, nici la adresa mea. Am fost criticat că sunt naiv, că nu știu în ce intru, că vin la o echipă care închide un ciclu, că este o echipă îmbătrânită. Nu le-am dat importanță, nu le dau nici acum. Nu mă interesează astfel de șicane, de critici”.

CITEȘTE ȘI –>> Delegările făcute la Craiova – CFR Cluj și Sepsi – FCSB nu sunt pe placul lui Gigi Becali

u craiovaliga 1conferinta presacfr clujrealitateacampionat
profimedia-0615415416

Primele cuvinte rostite de Christian Eriksen de pe patul de spital! Ce le-a cerut colegilor săi

todoran

FOTO | Dinu Todoran a condus primul antrenament al FCSB-ului! Imagini de la ședința de pregătire