Eduard Ionescu s-a calificat la JO 2024! Team Romania a ajuns la 92 de sportivi

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 19 iunie 2024, ora 16:17,
Eduard Ionescu
Eduard Ionescu

Jucătorii români de tenis de masă Eduard Ionescu şi Ovidiu Ionescu s-au calificat în proba de simplu a concursului de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Eduard Ionescu este al 92-lea component al Team Romania la JO 2024

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunțat că performanța a fost obținută ca urmare a poziţiilor ocupate de cei doi în clasamentul mondial.

„Andrei Eduard Ionescu este cel de-al cincilea reprezentant al României care va evolua în competiţia olimpică de tenis de masă de la Paris 2024.

Graţie poziţiei sale în clasamentul mondial, Eduard Ionescu şi-a câştigat dreptul de a evolua în întrecerile masculine de simplu.

Ovidiu Ionescu, care se calificase deja la dublu mixt alături de Bernadette Szocs, a obţinut dreptul de a evolua şi în competiţia de simplu, de asemenea datorită poziţiei sale în ierarhia mondială de la simplu”, se arată într-un comunicat al COSR publicat pe site-ul oficial.

După ce Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a omologat clasamentul mondial, Eduard Ionescu, ocupantul locului 72, a devenit astfel al 92-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

La Paris 2024, la tenis de masă, România va fi reprezentată la feminin la echipe şi simplu, la masculin, la simplu, şi la dublu mixt.