Eduard Novak, pus la zid după primirea făcută înotătorilor: „Acest ministru obscur și total nepregătit”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 28 iunie 2022, ora 19:00,
Robert Glință și Eduard Novak
Robert Glință și Eduard Novak

Cei doi înotători români care au participa la Campionatul Mondial de la Budapesta, David Popovici și Robert Glință, au ajuns duminică acasă. Ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a felicitat doar pe Popovici, fapt care a stârnit mâna mamei lui Glință.

Acest ministru obscur și total nepregătit”, l-a caracterizat mama lui Robert Glință pe Eduard Novak

România a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta, ambele prin David Popovici, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie.

Sportivul dinamovist s-a impus la 100 m liber şi 200 m liber, în timp ce colegul lui de club, Robert Glinţă, a ocupat locul 4 în finala de la 50 m spate şi locul 8 în finala de la 100 m spate.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a avut numai cuvinte de laudă pentru Popovici, care a stabilit şi două noi recorduri mondiale de juniori, dar nu a spus niciun cuvânt despre Glință.

La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român!

Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit (profesional, uman, diplomatic și mediatic), nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.

Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej”, a scris lui Irina Angelica Glință, mama lui Robert, pe Facebook.

Care a fost discursul lui Eduard Novak la sosirea înotătorilor

Duminică seara, ministrul Sportului a lăudat performanța lui David Popovici, dar l-a ignorat total pe Glință.

Am aşteptat un campion care ne-a făcut mândri şi am simţit într-adevăr că suntem parte a acestei ţări, suntem uniţi, suntem puternici şi încă o dată s-a demonstrat, şi David ne-a demonstrat, faptul că sportul ne uneşte.

Sportul poate să fie şi este cel mai bun ambasador al nostru, sportul ne face mândri că suntem români. Vreau să-i mulţumesc lui David Popovici, care câteva zile a reuşit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre, ale tuturor din România.

A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. A arătat-o Nadia Comăneci, a arătat-o Ivan Patzaichin, a arătat şi fotbalul cândva. Dar astăzi suntem aici, într-un moment istoric în care putem să sperăm că în România poate să devină sportul pe care ni-l dorim.

Guvernul a înţeles că sportul este important pentru România şi cât voi conduce acest minister, sportul va fi o prioritate. Din prima clipă în care am preluat acest minister am spus că înotul trebuie să fie un sport prioritar.

Am sprijinit această federaţie şi astăzi suntem aici, aşa ne-a dat soarta, a devenit o stea David Popovici al României, care va fi cu siguranţă încă mulţi ani acolo şi o să ne putem mândri cu el.

Acesta este doar începutul. Are 17 ani şi are încă foarte mulţi ani înainte să câştige foarte multe campionate şi Jocuri Olimpice. Însă cu siguranţă talentul nu este de ajuns. David, prin munca sa, disciplina sa, mentalitatea lejeră de adolescent profesionist a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist.

El este modelul, el trebuie urmat. Suntem în stare să fim ca David. El este modelul şi va motiva toată ţara. Noi suntem datori să construim bazine, să ajutăm acest sport, să reuşim să avem foarte mulţi campioni.

Avem un diamant în România şi nu uitaţi acest lucru (…) şi noi toţi trebuie să sprijinim astfel de valori în România”, a spus Novak, în salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă.

inotRobert Glintacampionatul mondial 2022Eduard Novakdavid popovici