Elisabeta Lipă a anunțat obiectivul pentru JO de la Paris

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 01 iunie 2024, ora 16:07,
Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a declarat că este mai important ca sportivii să fie extrem de bine pregătiţi, decât numărul lor.

România are 89 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 14 discipline.

„Nu cred că obiectivul nostru principal e să atingem pragul de 100 de sportivi calificaţi la Paris. Sigur că va fi bine să reuşim acest lucru. Dar ceea ce îmi doresc eu este ca sportivii calificaţi, câţi vor fi ei, să fie extrem de bine pregătiţi şi să îşi reprezinte ţara cât mai bine la Jocurile Olimpice. Şi sper ca împreună să ne bucurăm de rezultate frumoase”, a afirmat Lipă.

Fosta campioană olimpică susţine că se aşteaptă la Paris ca un sportiv român să producă surpriza şi să urce pe podium, chiar dacă înaintea Jocurilor Olimpice nu este cotat cu şanse.

„Din experienţa mea, pentru că am participat ca sportiv la 6 ediţii ale Jocurilor, pot spune că de fiecare dată au fost surprize şi excepţii. Şi eu sper ca şi la Paris să avem acea excepţie.

Nu dau pronosticuri, nu spun eu unde cred că ar putea să apară medalia surpriză. Pentru că excepţia vine de unde nu te aştepţi. Şi ar fi nedrept din partea mea să spun că aştept un rezultat de la nu ştiu ce disciplină sportivă.

Chiar nu vreau să pun presiune pe sportivi, pentru că şi aşa cu cât se apropie startul competiţiei stresul este foarte mare. Şi să mai zică cineva că acolo e uşor, sigur câştigă nu ştiu cine… nu, la niciun sport nu e uşor.

Sigur că pe unii sportivi ne bazăm că vor lua medalii, pe unii că vor ajunge în finale, pe unii că vor participa cât de bine pot ei, dar presiunea este şi aşa mare pentru că şi-o pun singuri”, a spus ea.