Elisabeta Lipă, apel către premierul Viorica Dăncilă: „Sportivi avem, dorinţă avem”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 11 iunie 2019, ora 19:14,
dancila-lipa
dancila-lipa

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a lansat un apel către premierul Viorica Dăncilă şi Guvernul României pentru construirea unei piste olimpice de canotaj.

Medaliații de la recentele Campionate Europene de canotaj de la Lucerna (Elveția) au fost felicitați și premiați, la Palatul Victoria, de către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți și antrenorii și alți membri ai staff-ului tehnic.

Sportivii şi antrenorii lor au fost premiaţi în total cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 lei, cea de argint cu 22.000 lei şi cea de bronz cu 15.000 lei.

Lotul de canotaj al României se pregătește pe lacul Snagov, dar este afectat de ambarcațiunile de agrement.

Este o generaţie de excepţie, sunt foarte mândră de ei, de cum se implică, de cum îşi doresc să reprezinte ţara cât mai bine. Ce frumos ar fi dacă astăzi, când celebrăm succesul lor, le-am putea garanta şi cele mai bune condiţii de pregătire, pentru că dorinţă au, ca ei să reprezinte cât mai bine şi frumos ţara prin victoriile pe care şi le doresc să obţină. Ar fi şi mai frumos dacă aceşti minunaţi tineri ar avea o pistă olimpică de canotaj.

Ne pregătim la Snagov printre şalupe, doar pe patru culoare şi acest lucru nu ne ajută atât mult pe cât este dorinţa noastră de mare. Sunt ferm convinsă că implicarea dumneavoastră, sprijinul dumneavoastră şi al domnului ministru (Bogdan Matei) ne-ar ajuta, pentru că de cele mai multe ori ne împiedicăm de birocraţia care există la ora actuală. Dar, contez pe sprijinul şi pe implicarea dumneavoastră, pentru că sportivi avem, dorinţă avem şi dacă am avea şi această pistă de canotaj, nu ar fi doar pentru antrenament, ci şi pentru a organiza noi ca ţară competiţii la nivel înalt„, a spus Elisabeta Lipă.

Medalia de aur de la Lucerna a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental.

Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş).

Bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).

ministerul tineretului si sportuluibogdan mateielisabeta lipacanotajpremierlipaviorica dancilapista olimpicadancila