Elisabeta Lipă face haz de necaz: „Mi-aş dori ca într-un ciclu olimpic să avem în fiecare lună campanie electorală”

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 31 mai 2024, ora 21:31,
Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Elisabeta Lipă face haz de necaz: „Mi-aş dori ca într-un ciclu olimpic să avem în fiecare lună campanie electorală”

Romania are 89 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 14 sporturi

Ea a participat la inaugurarea primei săli de scrimă din ultimii 40 de ani. „Întotdeauna începutul este foarte greu. Dacă le oferi ceva copiilor, cu siguranţă că din curiozitate vin, iar cei care au talent intră pe mâinile antrenorilor care ştiu cu siguranţă ce să facă cu ei şi unde să le îndrume paşii.

Şi când câştigi este o senzaţie extraordinar de frumoasă. Aşa că eu le doresc tuturor copiilor de aici din şcoală măcar odată să simtă tot ceea ce simte un campion. Eu eu mi-aş dori ca într-un ciclu olimpic să avem în fiecare lună campanie electorală şi fiecare primar, indiferent de unde este, să îşi asume faţă de electorat nişte lucruri.

Şi aici nu mă refer doar la săli de sport, pentru că avem nevoie şi de săli. Avem nevoie şi de spitale, avem nevoie şi de teatre, pentru că trebuie să facem şi educaţie cu cei mici, pentru că ei sunt cei care ne înlocuiesc în viitorul acestei ţări”, a spus Lipă.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a reiterat faptul că portdrapelul României la JO 2024 va fi ales după 5 iulie, data când se închid calificările pentru Paris, şi speră că vom avea cel puţin 100 de sportivi prezenţi acolo. Team Romania are în acest moment 89 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 14 sporturi.