Emil Săndoi a detaliat situația lui Andrei Coubiș: „El mai mult stătea cu jucătorii italieni”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 20:00,
09 Emil Săndoi
09 Emil Săndoi

Naționala de fotbal U21 a României dispută ultimele partide de verificare înaintea turneului final european din vară.

El mai mult stătea cu jucătorii italieni”, a spus Emil Săndoi despre Andrei Coubiș

Echipa pregătită de Emil Săndoi joacă mâine, la ora 19:00, pe Stadionul Steaua, împotriva naționalei similare a Portugaliei. Trei zile mai târziu, pe arena din Sibiu, primește replica Germaniei.

Andrei Coubiș, fundașul central al echipei de tineret AC Milan, a refuzat convocarea, pentru că vrea să reprezinte Italia. „Să știți că în acest fenomen trebuie să te adaptezi de fiecare dată. În cazul lui Boloca chiar nu mă pot pronunța. Nu îl cunosc, nu l-am urmărit.

În ceea ce îl privește pe Coubiș, am fost mulțumiți de evoluția pe care a avut-o când a fost convocat.

Nu știu dacă e bine să intru în detalii, dar noi aveam semnale și de la turneul final de juniori la care a fost. El, în timpul liber, mai mult stătea cu jucătorii italieni. Sunt alegerile lor. Noi, din partea FRF, am făcut tot ce depinde de noi.

Nu pot să răspund dacă e ușa închisă pentru el. Oamenii se mai schimbă, își mai schimbă ideile, concepțiile. Nu pot să critic niciodată un jucător alături de care am colaborat. L-am sunat, probabil a fost ocupat”, a declarat Emil Săndoi.

Nu știu cum vom trata prima partidă”, a recunoscut Emil Săndoi

Selecționerul s-a referit și la cele două meciuri amicale. „Este ultima acțiune pe care o avem înaintea perioadei de pregătire pe care o vom avea înaintea turneului final european. Am avut unii dintre jucători care au venit cu doar două zile înainte.

Nu știu cum vom trata prima partidă. Mă bucur că aproape toți jucătorii au avut evoluții bune la echipele de club. Mi-a plăcut că au avut un apetit ofensiv ieșit din comun.

Mai avem 3 jucători la prima reprezentativă. Chiar am declarat, și Mazilu e un jucător aflat în calculele noastre. Acum, am renunțat pentru că ne-am gândit că e bine să joace la U19, să ajute echipa. Sunt niște meciuri oficiale acolo, la noi sunt amicale.

Porțile sunt deschise pentru orice jucător care demonstrează în competiția în care este că are evoluții bune”, a spus Săndoi.

emil săndoiAndrei Coubisu21