Emma Răducanu va reveni pe teren în 2024! Care este visul jucătoarei britanice

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 23:41,
Emma Răducanu
Emma Răducanu

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a anuțat că va reveni în competiții la începutul anului viitor.

Wimbledon este visul meu”, a recunoscut Emma Răducanu, care va reveni pe teren în 2024

Emma Răducanu a făcut istorie în 2021, devenind prima jucătoare care s-a impus la US Open venind din calificări, fără să piardă vreun set în cele 10-meciuri.

Ulterior, însă, a fost chinuită de accidentări și a mai legat 3 victorii la un turneu doar de două ori: acum un an, la Seul, și anul acesta, la Indian Wells. Nu a mai jucat din 18 aprilie, când a fost învinsă în primul tur la Stuttgart, motiv pentru care a ajuns pe locul 214 WTA.

După turneul din Germania, a suferit mai multe operații, la gleznă și încheieturile ambelor mâini, ratând turneele de Mare Șlem de la Roland Garros, Wimbledon și US Open.

Sezonul următor mă voi întoarce”, a declarat pentru BBC Londra jucătoarea care va împlini 21 de ani pe 13 noiembrie.

În acest sezon, am ratat turneele de Mare Șlem (n.r. – la Australian Open a fost învinsă în turul 2). A fost dificil să le privesc departe de teren, dar am încercat să rămân optimistă și să mă coincentrez cât mai mult posibil pe recuperarea mea”, a mai spus britanica.

După ce s-a impus la US Open, Răducanu nu a mai depășit niciodată turul 2 la un turneu de Mare Șlem. „Wimbledon este visul meu, care a crescut mereu în mintea mea. Este încă dorința supremă să câștig acolo”, a recunoscut Emma.

Întrebată despre felul în care gestionează criticile, Răducanu a clarificat problrema. „Faptul că ei încă vorbesc despre mine, chiar dacă nu sunt la turnee, este un compliment. Cineva mi-a spus ‘îngrijorează-te când nu vorbesc despre tine’”, a încheiat Răducanu.

emma raducanu