Erik Ten Hag spune că va merge în altă parte pentru a câştiga trofee, dacă va fi demis de la Manchester United

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat duminică, 26 mai 2024, ora 12:19,
erik
erik

 

Managerul grupării Manchester United, Erik Ten Hag, a declarat că „va merge în altă parte pentru a câştiga trofee”, dacă va fi demis de Manchester United, relatează AFP.

„Dacă nu mă mai vor, mă voi duce în altă parte să câştig trofee, pentru că asta am făcut toată cariera mea”, a declarat Erik ten Hag, după ce a câştigat Cupa Angliei, sâmbătă, cu Manchester United.

Viitorul tehnicianului olandez, sosit de la Ajax Amsterdam în 2022, pare să fie în pericol după un sezon încheiat pe locul opt, cel mai slab rezultat al lui United din 1990 încoace.

Cotidianul englez The Guardian a afirmat, vineri, că oficialii clubului a decis să îl demită, indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă cu Manchester City.

„Nu mă gândesc la asta, fac parte dintr-un proiect. Când am ajuns, Manchester United era un dezastru. Suntem în plin proces de construire a unei echipe pentru viitor. Asta implică suişuri şi coborâşuri”, a spus el în conferinţa de după meci.

„Când te uiţi la ultimul deceniu, nu au fost multe finale, titluri, jucători tineri cu mare talent care să vină la echipă”, a insistat el.

Ten Hag a reiterat faptul că numeroasele accidentări care afectează echipa sa au fost o parte din motivul rezultatelor dezamăgitoare din acest sezon.

„Ai nevoie de o echipă solidă la cel mai înalt nivel, mai ales în Premier League, unde există multă concurenţă. Ai nevoie de o echipă foarte bună şi de jucători disponibili”, a spus el.

El s-a declarat mulţumit că a terminat sezonul „în vârf, pentru că ai toată vara la dispoziţie pentru a te bucura de ea”. „Este un trofeu atât de important şi sunt foarte fericit că l-am câştigat cu această echipă şi cu acest staff”.

„Să câştigi două trofee în două sezoane, să faci două finale la rând nu e rău. Trebuie să continuăm”, a continuat el.

Un jurnalist l-a întrebat dacă a fost supărat să afle că managerii săi au vorbit cu alţi antrenori în această săptămână. „Nu ştiu dacă au făcut asta, nu pot răspunde la această întrebare. Poate că aveţi surse pe care eu nu le am”, a răspuns el.
viewscnt