Etapa a 4-a a Turului Ţării Bascilor, neutralizată după un grav carambol

Articol de Gabriel Ion - Publicat joi, 04 aprilie 2024, ora 19:20,
Turul Țării Bascilor
Turul Țării Bascilor

Etapa a patra a cursei cicliste Turul Ţării Bascilor, care se desfăşura joi pe distanţa de 159 km, între localităţile Etxarri-Aranatz şi Legutio, a fost neutralizată după un grav carambol în care mai mulţi rutieri au căzut şi au suferit răni serioase.

12 sportivi au căzut, printre care favoriţii slovenul Primoz Roglic

Într-o pantă la Alto de Olaeta, cu 33 de km înainte de linia de sosire, plutonul fruntaş a intrat cu viteză într-o curbă în care unii ciclişti au pierdut controlul direcţiei antrenând o cădere în grup.

12 sportivi au căzut, printre care favoriţii slovenul Primoz Roglic, belgianul Remco Evenepoel şi danezul Jonas Vingegaard, acesta din urmă fiind dus cu ambulanţa la spital.

Arbitrii cursei au decis să oprească întrecerea în aşteptarea veştilor despre accident.

Ulterior, echipa lui Vingegaard, Jumbo-Visma, a comunicat că acesta este conştient.

Conform EFE, cursa se va relua după ce echipajele medicale care au transportat pe cei răniţi la spital vor reveni pe traseu.

În prezent, în clasamentul general, lider este slovenul Primoz Roglic (BORA-hansgrohe), cu timpul total de 8:36:01, pe următoarele două poziţii fiind belgianul Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step, +7), respectiv francezul Kevin Vauquelin (Arkea-B&B Hotels, +16).

Turul Tarii Bascilor