EURO 2024. Antrenorul Angliei spune că danezii au „o echipă redutabilă”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 20 iunie 2024, ora 11:33,
southgate 1
southgate 1

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, a recunoscut, miercuri, că Anglia va „trebuie să fie mai bună” cu Danemarca decât în meciul cu Serbia (1-0), pentru a obţine calificarea în optimile de finală la EURO 2024, informează AFP.

Criticat după o repriză secundă mai slabă cu Serbia, Southgate şi-a apărat jucătorii.

„Eu consider că, într-un moment în care presiunea era incredibilă, jucătorii mei au început meciul excepţional şi s-au apărat strălucit pe tot parcursul meciului”, a spus selecţionerul.

„Suntem fericiţi că am obţinut acest rezultat, dar ştim că va trebui să fim mai buni contra unei echipe daneze redutabile”, a mai spus Southgate, care a adăugat că jucătorii lui „vor fi mai buni în picioare după acest meci”.

Danemarca a fost ţinută în şah de Slovenia (1-1) în primul său meci, după ce a deschis scorul în prima repriză, dar nu sunt foarte multe de învăţat din acel meci, a adăugat Southgate.

„Da, am urmărit acest meci, dar ne-am uitat şi la precedentele şi am studiat toate variantele care ar putea fi puse în practică”, a mai spus acesta.

„Kasper (Hjulmand, omologul său danez) este un antrenor excelent şi este capabil de mici modificări la fiecare meci”, a subliniat el. „Ştim că va trebui să producem cel mai bun joc al nostru pentru a câştiga”, a mai spus Southgate.

Anglia întâlneşte Danemarca joi, la Frankfurt (19:00).

gareth southgatedanemarcaeuro 2024anglia