EURO 2024: Căpitanul Spaniei le multumeste fanilor pentru sustinere, după succesul in fata Croatiei

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 23:10,
Alvaro Morata
Alvaro Morata

Alvaro Morata, căpitanul selecţionatei Spaniei, a subliniat importanta debutului cu o victorie la EURO 2024, sâmbătă în faţa Croaţiei (3-0), şi a mulţumit suporterilor La Roja pentru susţinerea lor pe Olympiastadion din Berlin, informează EFE.

„Mulţumim oamenilor care au venit să ne susţină în Germania, se simte foarte mult prezenţa lor când vin. Mulţumesc în numele întregii echipe, era important să începem aşa”, a declarat Morata pentru postul TVE imediat după finalul jocului.

„Asta trebuie să facem, să abordăm meciurile aşa cum am făcut de la început, cu mult entuziasm, şi să facem un joc grozav”, a adăugat atacantul.

Morata, autorul primului gol al întâlnirii, în minutul 29, a cerut să fie înlocuit în repriza secundă din cauza disconfortului resimţit după o lovitură la picior, dar ţinut să calmeze lucrurile: „A fost o lovitură puternică şi am observat că pune presiune asupra altor părţi ale piciorului meu şi punea prea multă presiune asupra mea. Cel mai bun lucru a fost să părăsesc terenul şi să intre un alt coechipier”.

Lamine Yamal a asigurat la rândul său, după ce a devenit cel mai tânăr fotbalist care a disputat un meci la Campionatul European, la 16 ani şi 338 de zile, că succesul în faţa Croaţiei arată că Spania este „o echipă foarte eficientă”.

„Sunt foarte mulţumit pentru victoria echipei, pentru debut şi acum mă gândesc în continuare la următorul meci”, a spus Yamal, titular în meciul de la Berlin şi autorul unei pase decisive, la cel de-al treilea gol, înscris de Dani Carvajal (45+2).

UEFA l-a desemnat „omul meciului” Spania – Croaţia pe Fabian Ruiz, marcatorul celui de-al doilea gol al ibericilor (32) şi autorul unui assist la reuşita lui Morata.

Fabian Ruiz a fost decisiv la centrul terenului, cu viziunea sa asupra jocului şi a depus un efort mare pe teren, fiind jucătorul La Roja cu cei mai mulţi kilometri alergaţi sâmbătă (12,19).

spaniaalvaro morataeuro 2024