EURO 2024. Selecționerul Spaniei crede că va fi un meci complicat cu Italia

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 20 iunie 2024, ora 12:19,
Spania – Columbia 0-1
Spania – Columbia 0-1

Selecţionerul echipei de fotbal a Spaniei, Luis de la Fuente, anticipează ”un meci foarte complicat” la EURO 2024 contra Italiei, campioana europeană en titre, joi, la Gelsenkirchen, scrie AFP.

”Italia este o echipă care ne seamănă, a schimbat recent selecţionerul, a lansat jucători tineri, am înfruntat-o des. Îmi place spiritul competitiv al echipelor italiene, este ca şi cum mă uit într-o oglindă, suntem o echipă în dezvoltare, iar ei de asemenea au mari individualităţi. Va fi un meci foarte complicat, un meci de mare intensitate, cu şanse de 50-50% la lovitura de start. Ştim la ce să ne aşteptăm înainte de acest meci. Suntem gata să ne murdărim pentru a câştiga acest meci”, a spus de la Fuente într-o conferinţă de presă.

”Mă aştept să înfruntăm o Italie puternică şi agresivă, va trebui să fim concentraţi din primul minut”, a adăugat Fabian Ruiz, fost jucător la Napoli, unde l-a avut antrenor pe Luciano Spalletti, actualul selecţioner al Italiei. ”Este un antrenor căruia îi place să aibă mingea, care aşteaptă o presiune constantă din partea jucătorilor săi”, l-a caracterizat Ruiz.

Spania sau Italia, cu câte trei puncte după victoriile cu Croaţia (3-0) respectiv Albania (2-1), ar putea obţine calificarea în optimi în cazul unei victorii, dar şi o remiză le menţine şansele de calificare.

Dar Luis de la Fuente nu intenţionează să facă asemenea calcule: ”Fără îndoială că vrem să câştigăm acest meci, este cel mai important meci al nostru din acest turneu de până acum. E un clişeu, dar luăm meciurile unul după altul şi jucăm toate meciurile pentru a le câştiga”.

Luis de la Fuentespaniaeuro 2024italia