EURO 2024. Selecționerul Ungariei: Germania este mare favorită la câștigarea turneului

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 20 iunie 2024, ora 10:50,
Germania – Ungaria 2-0
Germania – Ungaria 2-0

Selecţionerul echipei de fotbal a Ungariei, italianul Marco Rossi, a afirmat după înfrângerea formaţiei sale, că în opinia sa „Germania este marea favorită să câştige EURO”, relatează AFP, potrivit Agerpres.ro.

„Am muncit, sunt mândru de prestaţia jucătorilor mei. Putem pierde contra Germaniei, care are jucători de clasă mondială”, a spus Marco Rossi la conferinţa de presă.

La Stuttgart, Germania s-a impus cu 2-0 graţie golurilor lui Jamal Musiala şi Ilkay Gundogan, un succes care le-a permis jucătorilor lui Julian Nagelsmann să se califice în optimile de finală ale EURO 2024.

„Eu le-am spus jucătorilor mei că nu avem nimic de regretat. Echipe de clasă mondială precum Germania joacă mai bine decât noi. După mine, Germania este mare favorită să câştige EURO, iar ea nu are nevoie de ajutorul arbitrului”, a adăugat Rossi.

Referitor la acţiunea care a adus deschiderea scorului, ungurii au reclamat un fault al lui Gundogan la Willi Orban pe care arbitrul olandez Danny Makkelie nu l-a fluierat, iar VAR-ul nu a intervenit.

Rossi a regretat o abordare cu două măsuri, întrucât, în opinia lui, în repriza secundă la o acţiune similară, arbitrul a acordat un fault apărării germane.

Selecţionata Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a învins Ungaria cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stuttgart Arena, în Grupa A.

Germania, după 5-1 cu Scoţia, a câştigat şi al doilea meci din grupă, prin golurile marcate de Jamal Musiala (22) şi Ilkay Gundogan (67).

Ungaria va întâlni Scoţia, duminică la Stuttgart (22:00), în ultimul său meci din Grupă.

ungariaeuro 2024marco rossigermania