EURO fără România! Stelea, realist: „Din păcate, nu merităm!”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 11 iunie 2021, ora 11:50,
Romania v Germany – FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier, Bucharest – 28 Mar 2021
Romania v Germany – FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier, Bucharest – 28 Mar 2021

Odată cu startul turneului final, România îşi dă seama ce contraperformanţă a reuşit. Tricolorii vor privi la televizor EURO 2020 chiar dacă la turneul final vor juca jumătate din reprezentativele de pe continent. 

Dintre ţările care vor găzdui meciuri la turneul final, doar România şi Azerbaidjan sunt cele care nu au obţinut şi calificarea primei reprezentative. EURO 2020 este primul turneu final al Campionatului European la care participă 24 de ţări, adică jumătate din echipele naţionale ale continentului.

„Îmi pare rău, vă daţi seama, dar ţinând cont de condiţii era de aşteptat, exista şi posibilitatea asta, nu suntem noi favoriţi să ne calificăm în permanenţă! Din păcate, nu merităm, am făcut lucrurile într-un anume fel şi nu merităm, asta este!” – a reacţionat cu realism Bogdan Stelea.

 

„Ca fost jucător şi suporter sunt foarte dezamăgit de acest lucru, este o contraperformanţă, ne uităm la televizor în ţara noastră! Ne bat nişte echipe care acum câţiva ani era un fel de antrenament. Toate au progresat, numai noi am făcut paşi înapoi. Schimbarea ar trebui să înceapă de la antrenor. Antrenorul are o viziune diferită de fotbalul actual, nu am nimic cu Rădoi, dar el trebuie să fie realist şi să caute o viziune ca să câştige meciurile. În ADN-ul nostru este apărarea, cu concentrare, cu atenţie, şi noi pe vremea noastră ştiam să ne apărăm, să suferim şi să lovim pe contraatac, cu viteză, cu fantezie. Odată am jucat şi noi deschis, am încercat să ne impunem jocul, şi ne-a bătut Elveţia cu 4-1” – şi-a reamintit Florin Răducioiu.

 

„Ne duc băieţii din dezamăgiri în dezamăgiri, şi este păcat, că parcă echipa naţională nu este atât de slabă!” – a fost concluzia trasă de Gheorghe Craioveanu.

EURO 1984, EURO 1996, EURO 2000, EURO 2008 şi EURO 2016 sunt singurele cinci turnee finale de Campionat European la care România a participat de-a lungul istoriei.

 

 

euro 2020romaniaraducioiubucurestisteleacampionat europeancontraperformanţă