Evan Ndicka „se simte bine” s-a prăbuşit duminică pe teren

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024, ora 16:49,
Evan Ndicka
Evan Ndicka

Fundaşul franco-ivorian al echipei AS Roma, Evan Ndicka, care s-a prăbuşit duminică în timpul unui meci, este „bine”.

Serviciile de urgenţă s-au temut că fundaşul a suferit un atac de cord

Anunțul a fost făcut de antrenorul său, Daniele De Rossi, înaintea meciului cu AC Milan, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Europa.

Evan Ndicka s-a prăbuşit în minutul 70 al meciului cu Udinese, din Serie A. Fiind dus rapid la infirmeria stadionului şi apoi la un spital din Udine, serviciile de urgenţă s-au temut că fundaşul a suferit un atac de cord.

După ce a petrecut o noapte sub observaţie, el a putut să se întoarcă la Roma, unde examinările au stabilit că nu avea „nicio patologie cardiacă”, ci „un traumatism toracic cu un minim pneumotorax stâng”.

„El este bine. Un pneumotorax este deranjant şi dureros, dar, din fericire, nu suferă de ceea ce ne-am temut când s-a prăbuşit pe teren”, a declarat Daniele De Rossi.

Nu a fost stabilită o dată pentru revenirea lui Evan Ndicka la antrenamente

Antrenorul italian a comentat apoi decizia arbitrului de a opri meciul: „A fost un lucru corect, a fost o decizie unanimă, este chiar normal. Niciunul dintre jucătorii mei nu era în stare să reia meciul, pentru că electrocardiograma (efectuată la stadion) a sugerat că au suferit un atac de cord”, a amintit antrenorul Romei.

Deocamdată nu a fost stabilită o dată pentru revenirea lui Ndicka la antrenamente şi la competiţii.

În urma acestui incident, AS Roma a decis să organizeze o campanie gratuită de depistare a insuficienţei cardiace cu ocazia următorului meci de campionat pe care îl va disputa pe teren propriu împotriva Bolognei, la 22 aprilie. Suporterii Romei cu vârsta de peste 45 de ani vor putea face o electrocardiogramă înainte de startul meciului într-o zonă amenajată în apropierea Stadio Olimpico.

Evan Ndicka