EXCLUSIV | Acuzația gravă făcută de Adrian Porumboiu în scandalul VAR: „Sunt structuri de tip mafiot”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 03 martie 2021, ora 16:23,
Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Fostul arbitru internațional a reacționat și el după ce a văzut disputa continuă între LPF și FRF în privința implementării sistemului de arbitraj video în fotbalul românesc. 

Acesta a lăudat poziția recentă experimată de conducerea Ligii, prin vocea președintelui Gino Iorgulescu.

„Eu sper că dacă s-a trezit acum nu mai doarme, trebuie înțeles că a avut acea problemă. Liga a avut o poziție bună, ca ei să plătească aparatura, iar FRF să se ocupe de instruirea arbitrilor.

Așa trebuie să se procedeze în orice colț din lumea asta. Federația spune că este indepedentă, dar lista arbitrilor este făcută de ei. Este normal să se ocupe de activitatea arbitrilor, din moment ce ei decid care sunt promovați și care retrogradați”, a fost comentariul lui Adrian Porumboiu, în emisiunea Realitatea Sportivă. 

Acesta face o acuzație extrem de gravă care explică în opinia sa tergiversarea introducerii VAR în Liga 1.

„Nu poți să spui că nu te interesează, dar să te declari mulțumit de sancțiunile care se dau. Eu luam două campionate în trecut dacă aveam VAR-ul. Sunt structuri de tip mafiot, dacă vor un fotbal sănatos, aceste greșeli ale arbitrilor pot fi reparate și asta face VARul.

Nu pot să accept niciodata de ce nu se poate materializa acest obiectiv, nu se vrea. Toata treaba asta stă în mâinile Ligii, acolo ar trebui să se ia deciziile majore. Amestecul Federației mi se pare deplasat, sunt un fel de Gică contra, ar trebui să se termine această sfadă odată”, a mai precizat Porumboriu. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Dinamoviștii, puși la zid după catastrofa de vineri: „Asta ar fi trebuit să îi ambiționeze”

scandalfrfrealitateaporumboiuLPFVAR