EXCLUSIV | Amintiri de neuitat pentru un mare arbitru român: „L-am arbitrat pe Maradona!”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 10 decembrie 2020, ora 16:46,
Diego Maradona – El Grafico Sports Archive

Ioan Igna a fost timp de 13 ani arbitru internațional și a oficiat și la marile competiții ale fotbalului. 

A avut șansa să îl arbitreze inclusiv pe Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care ne-a părărist în urmă cu două săptămâni.

„Pe Maradona l-am arbitrat la Real – Napoli după CM 1986. Nicio problemă nu am avut cu el, nu a protestat la nicio decizie pe care am luat-o deși am dat și un 11m împotriva lor. De obicei marii fotbaliști își văd de joc.

La fel îmi aduc aminte și de Dobrin, nu a făcut niciun fault, nu a luat niciun cartonaș galben în carieră. A vrut să îl bage Mihai Ianovschi la 14 ani în teren, dar problema era că nu avea buletin”, și-a adus aminte Ioan Igna, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Pentru fostul mare arbitru, El Pibe D’Oro este numărul 1 în istoria sportului cu balonul rotund.

„L-am văzut în Mexic la CM și mie mi se pare că e cel mai mare fotbalist all time pentru că a câștigat de unul singur acel trofeu. La fel și la Napoli, era o echipă care se bătea la retrogradare până să vină el și apoi a făcut-o campioană.  

Ce m-a impresionat e faptul că eram în Mexic la oficială chiar la meciul celebru cu Anglia și în timp ce ceilalți jucători făceau sprinturi el avea treabă doar cu mingea. Nu a căzut pe pământ nicio clipă, parcă îi era lipită de picior, un talent ca el mai rar se naște. Pe urmă mi-au plăcut Ronaldo brazilianul și Cruyff”, a mai adăugat Ioan Igna. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Consecința nefastă a reacției neinspirate a lui Colțescu: “Pata asta va plana asupra României”

argentinaarbitrajdobrinnapolirealitateamaradonaioan igna
sepsi

Sepsi, gata să impresioneze în Conference League: „Va trebui să reprezentăm cu succes România!”

Romania v Croatia, 2019 UEFA European Under-21 Championship, Group C, Football, San Marino Stadium, Serravalle, San Marino – 17 Jun 2019

Varianta Gică Hagi, tot mai cerută pe banca naționalei: „În primul rând ar impune respect!”