Exclusiv | Antrenorul care ar pregăti-o pe Dinamo chiar dacă retrogradează: „Aș prelua-o în Liga 2”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022, ora 16:14,
Dinamo
Dinamo

Ionuț Chirilă a vorbit despre situația echipei Dinamo. Alb-roșii ocupă locul 14 în Liga 1 și vor disputa un baraj pentru menținerea în primul eșalon, cu o echipă din Liga a 2-a.

Printre posibilele adversare se numără Universitatea Cluj și Hermannstadt, echipe care tocmai au remizat în etapa a 4-a din play-off-ul celui de-al doilea eșalon. Chirilă spune că și-ar dori s-o antreneze pe Dinamo chiar și în Liga a 2-a.

„Meciul ăsta de baraj e o presiune foarte mare. Acolo sunt două echipe de tradiție, Hermannstadt și ‘U’ Cluj. E o emulație foarte mare la Cluj. ‘U’ nu are ce pierde. Dinamo va tremura la gândul că poate retrograda. Așa cum la Sevilla Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, când presiunea era la Barcelona. Din cauza emoțiilor, poate să nu-ți iasă jocul. Dinamo are avantajul competiției din Liga 1. Dar cum este și în Cupa României, o competiție a surprizelor.

Aș prelua Dinamo în Liga 2. Eu trebuia să antrenez Dinamo de foarte mult timp. Nu știam că am fost în cărți înainte să vină Bonetti. M-aș duce, pentru că valoarea unui antrenor este să-l ducă pe jucătorul de 19 ani din 10.000 de dolari pe lună la nivelul lui Deac. Așa se produce în fotbal. Toată lumea vrea să-i antreneze pe Messi și Ronaldo. Dar ca să ajungi să-i antrenezi pe ăștia trebuie să demonstrezi că ai valoare, crescând jucători”, a declarat Ionuț Chirilă la emisiunea Unu la 1, difuzată de Realitatea Sportivă.

În următorul meci, Dinamo va evolua în deplasare cu CS Mioveni. Partida din etapa a 5-a a play-out-ului Ligii I se va disputa vineri, de la ora 20.30.

dinamoliga 1ionut chirila