SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Antrenorul român care a învățat meserie de la Mancini: „Am luat notițe de la el pe când era la Lazio”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 23 septembrie 2021, ora 00:19,
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

Ghiță Poenaru a avut șansa să se afle la un moment dat ăn preajma unuia dintre cei mai mari antrenori ai lumii. Se întâmpla în urmă cu aproape 20 de ani, atunci când actualul selecționer al Squadrei Azzurra o pregătea pe Lazio. 

Manici și-a trecut în plamares anul acesta poate cel mai important trofeu al carierei de antrenor: titlul european cu naționala Italiei.

„Mie îmi placea Mourinho, dar acum nu îl mai apreciez atât de mult. În schimb, Zidane, are alura de antrenor, însă pentru mine cel mai tare rămâne Roberto Mancini. Are valoare și deși a fost un jucător mai rebel de felul lui a devenit un mare antrenor.

Eu am fost într-un stagiu pe când el era pe antrenor la Lazio și mă pregăteam pentru examenul la Licența Pro. La Euro nu îi vedeam favoriți pe italieni, dar după ce am văzut primele meciuri, m-am gândit că pot ajunge în finală. Și până la urmă meritat au câștigat și trofeul”, a analizat Ghiță Poenaru, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.

Mancini a fost și un antrenor norocos în această vară. Italienii s-au impus atât în semifinale cât și în finala contra Angliei la loviturile de departajare. Și Ghiță Poenaru a trecut prin episoade similare și dezvăluie cum se procedează în privința alegerii celor care bat de la punctul cu var la loteria penaltyurilor.

„Eu în carieră m-am lovit de situații de genul ăsta, încărcătura este foarte mare, executanții se aleg funcție de curajul fiecăruia. Normal că astfel de momente se exersează la antrenamente, antrenorul este cel care stabilește lista, dar ea se poate schimba, dacă unul s-a accidentat sau a fost eliminat.  Asta a fost istoria, să rateze Saka, dar o surpriză pentru mine a fost Rashford. E adevărat că atunci când ratează unul mai neexperimentat percepția oamenilor este alta”, a încheiat fostul  tehnicianul al lui FCM Bacău de la începutul acestui secol. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | AVENTURA LUI MESSI LA PARIS, UN EȘEC ÎNCĂ DIN START? „E PĂCAT PENTRU EL SĂ TRĂIASCĂ CLIPE DIN ASTEA”

ghita poenarulaziorealitateamanicinieuro 2020