EXCLUSIV | Atac frontal la Șerdean: Vrea falimentarea clubului! Cum se opune omul lui Cortacero aducerii de noi investitori!

Articol de Mihai Popescu - Publicat luni, 22 august 2022, ora 18:39,
Dorin Serdean
Dorin Serdean

Dorin Șerdean e omul negru la Dinamo. Deține peste 70 la sută din acțiunile clubului, nu are nici măcar un euro de investit, dar se opune din răsputeri aducerii în club a unor oameni de afaceri, interesați să bage bani mulți în club.

Ultima invenție a lui Șerdean?

„Refuză să vândă acțiunile pe care le are, ba mai mult ne-a transmis că, în cazul în care o va face, va cere bani mulți în așa fel încât să-i sperie definitiv pe toți cei care ar fi tentați să investească în club!” , susțin surse realitateasportiva.net.

CINE ESTE DORIN ȘERDEAN

Conform doardinamo.ro, care citează date oferite de platforma termene.ro, doar 5 firme din cele 10 ale lui Dorin Șerdean par să aibă activitate. Cea mai profitabilă este Fininvest Agent Asigurare, 90.000 de euro profit din 94.000 € cifră de afaceri.

În total, cele două companii din grupul Fininvest (Agent Asigurare SRL și Management Marketing SRL) strâng 100.000 de euro pe ultimele date declarate (2018 și 2019). Adăugând Cyclic Mineral, Blue System și White & Black Galaxy, alte trei companii cu activitate în care Pavel Dorin Șerdean este acționar și administrator, ajung undeva spre 145.000 € profit.

Alte trei companii Abado Consulting, Carento și Koala Expres, nu au declarat cifre la Registrul Comerțului, în timp ce Bianca International și Rocada Rey sunt radiate.
Mai mult, conform datelor din ultimii 10 ani de pe termene.ro, o singură firmă a declarat mai mult de doi angajați: Abado Consulting Services. Cu un maximum de patru!

Nu a dat-o în bară doar cu fotbalul. Șerdean a vrut să primar în Alba Iulia, în 2016, dar nu i-a ieșit. „Datele unui sondaj mă plasează ca favorit”, spunea Șerdean înaintea alegerilor. A luat fix 617 voturi, adică nici măcar 3 procente.

Membrii DDB, nu știu nici ei cum să scape de groparul lui Dinamo. Eduard Gălan, noul președinte al programului Doar Dinamo București are ca principal scop eliminarea omului lui Cortacero din organigrama clubului, însă lucrul acesta se poate face doar printr-o mărire de capital, deoarece Șerdean ține cu dinții de acțiunile coaforului Lotus, cel care controlează unul dintre cele mai iubite cluburi din Romania.

CINE VINE LA DINAMO

De luni bune, după ce Dorin Șerdean a reușit să „repatrieze” acțiunile Lotus de la Pablo Cortacero (72,8%), atât adminsitratorul judiciar cât și Vlad Iacob, au declarat că poartă negocieri pentru a aduce o persoană sau o firmă care să poată susține clubul aflat în reorganizare judiciară.
Negocierile cu Adrian Tomșa, mogului media care a dorit să-i preia pe „câini” s-au împotmolit, varianta Viorel Cataramă a picat din start, iar discuțiile cu Mohammad Murad s-au transformat într-o telenovelă. Omul de afaceri a lămurit situația, într-o declarație pentru playsport.ro.

”Un obstacol este cel care deține acțiunile. Trebuie să înțeleagă că dacă nu are soluții, trebuie să cedeze aceste acțiuni într-un mod, zic eu, corect. E păcat să blocheze planurile noastre pentru niște aberații. Tare aș vrea să rezolvăm cât se poate de mult procedura și să fie lucrurile bătute în cuie în cel mai scurt timp. Părerea mea este că lucrurile sunt rezolvate într-un procent de peste 80%. Suntem interesați de Dinamo eu și un grup de persoane”, a declarat Murad.

Ultimul nume, pe lista câinilor, este, conform playsport.ro, Diya William Shoucair, un om de afaceri libanez directorul unei firme care se ocupă cu vânzarea utilajelor agricole și de construcții, societate cu o cifră de afaceri, în 2021, de 14 milioane euro. Sediu principal al firmei Farm Tech România, a cărui director general este Diya William Shoucair, se află gard în gard cu cantonamentul „câinilor” de la Săftica.

dinamoserdeancortacero