EXCLUSIV | Avertismentul venit de la un fost conducător al Stelei: „Mergem din ce în ce mai mult la vale”

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 24 octombrie 2020, ora 22:46,
romania-imn-islanda

Decăderea fotbalului românesc îngrijorează toată lumea din fenomen. Marcel Pușcaș este unul dintre cei care spune lucrurilor pe nume după ce naționala a ajuns ciuca bătăilor în Europa. 

De curând fostul mare fotbalist și conducător a lansat un volum denumit „Fotbalul în cârje”, unde sunt reliefați ultimii 50 de ani din fotbalul românesc. 

„Din păcate trebuie să acceptăm că aceasta este calitatea fotbalului românesc. Este o consecință a felului cum s-a tratat fotbalul în România, cum au fost numiți unii președinți, cum sunt antrenorii pregătiți, ce infrastructură avem.

Este absolut firesc să avem astfel de rezultate atât timp cât toată lumea are impresia că se pricepe la fotbal. Ce vedem acum este un efect al unor cauze, este ca o gripă care pleacă de la niște neglijențe”, a comentat Marcel Pușcaș, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

marcel-pușcaș

Marcel Pușcaș a urmărit de-a lungul timpului 5-6 generații din fotbalul românesc, iar concluzia este una singură.

„Această generație este mai slabă decât cea a lui Mutu, cum și cea a lui Mutu a fost mai slabă ca a lui Hagi și așa mai departe. Chiar și generația din anii ’90 a fost poate mai puțin talentată decât cea a lui Liță Dumitru.

Mergem din ce mai mult la vale. Fotbalul românesc a existat și înainte de momentul World Cup 1994, nu Hagi a inventat fotbalul românesc, a fost ultimul exponent important”, a explicat Marcel Pușcaș. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Verdictul înspăimântător pentru Gigi Becali: “Nu au nicio șansă la titlu”

marcel puscasrealitateadecaderefotbal romanescgeneratii