EXCLUSIV | Declarații incendiare în direct la TV! S-a aflat cine l-a propulsat pe Burleanu la șefia FRF!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020, ora 15:58,
Mircea Sandu, Răzvan Burleanu
Mircea Sandu, Răzvan Burleanu

A explodat bomba în fotbalul românesc! Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a făcut declarații incendiare în exclusivitate la Realitatea Plus despre culisele intrării lui Răzvan Burleanu în FRF. Actualul șef de la federație a avut susținere grea, printre „proptele” fiind chiar directorul SRI de atunci, George Maior.

Directorul SRI – George Maior, Ministrul Informațiilor Publice – Vasile Dâncu, generalul SRI – Florian Coldea, Victor Ponta sunt doar câtiva dintre „greucenii” care s-au implicat în alegerile de la FRF și LPF când Dumitru Dragomir și, apoi, Mircea Sandu și-au pierdut scaunele în favoarea lui Gino Iorgulescu și, respectiv, Răzvan Burleanu. Fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a incendiat fotbalul românesc prin declarațiile făcute în exclusivitate la Realitatea Plus.

„După schimbarea din 2013, de la Liga Profesionistă, unde Ponta a avut interes față de prietenul său Gino Iorgulescu, într-o combinație în care au participat și Cosmin Olăroiu și Sebastian Ghiță, a venit și rândul FRF-ului să fie reformat. Eu activam pe vremea aia la Ministerul Tineretului și Sportului și participam frecvent la ședințele Comitetului Executiv de la FRF. Eram invitatul permanent al lui Mircea Sandu, zis Nașul, la deplasările naționalei, deci cunoșteam lucruri din interior.

Deci, în 2014, îl frecventam pe domnul George Maior la sediul SRI. Acolo am auzit pentru prima dată de numele Burleanu, care era pe vremea aia consilierul lui Traian Băsescu. La Maior, venea și Dâncu (n.r. – Vasile Dâncu) în birou și îmi spuneau amândoi să am o relație bună cu Răzvan Burleanu. MI-au zis să facem orice cu el. Se gândeau să tragă și niște bani cu Burleanu.

Am stabilit atunci că la FRF trebuie să fie președinte Burleanu. La discuțiile astea erau de față și Dan Andronic și, la un moment dat a intrat și Coldea (n.r. – generalul SRI Florian Coldea). La un moment dat, s-a băgat și Coldea în discuție și a zis: <<N-ar fi mai bine Chivorchian?!>> La care Maior zice: <<Nu te băga aici!>>. Drept dovadă este că a rămas Burleanu, iar în turul al doilea unde rămăsese și el, Chivorchian i-a cedat voturile lui Burleanu!” a declarat Cristian Rizea pentru Realitatea Plus.

Citește și EXCLUSIV | Rizea despre arestarea lui Gică Popescu: “N-am văzut în viața mea așa ceva. E unic în România!”

realitateaRizeaburleanugeorge maior