EXCLUSIV | „Acolo nu vine nimeni să spună că e brand!”. Cum sunt tratate în Italia cazuri similare celui al lui Dinamo

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 12 mai 2021, ora 19:17,
cecchi gori
cecchi gori

Fotbalul italian s-a confruntat de-a lungul timpului cu mai multe dispariții ale unor echipe de tradiție care au trebuit să o ia de jos pentru reconstruirea brandurilor.  

A fost cazul la începutul anilor 2000 cu Fiorentina sau Napoli. Altele și-au schimbat patronatul prin importul masiv de capital străin.

„La Roma au venit americanii, la Inter chinezii, că poate dispăreau și ele altfel. În Italia ai nevoie de certificate de garanție dacă vrei să preiei un club. Dacă nu le dai salariile 3 luni, echipa poate fi descalificată din competiție.

Spre exemplu, Cecchi Gori chiar dacă a vândut Fiorentina a fost nevoit să plătească restanțele jucătorilor până la urmă. Acolo nu vine nimeni să spună că e un brand”, a mărturisit Virgil Colfescu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

În trecut, agentul FIFA a propus un star din Serie A la Dinamo.

„Când era Mutu acolo l-am adus pe Obinna, dar s-a supărat în urma unor discuții legate de contract și a plecat. Dacă managementul e bun, lucrurile ar trebui să funcționeze. Toată lumea s-a gândit că Dinamo va lua titlul după transferurile făcute de spanioli. Dar nu a fost așa, întrebarea este cine i-a adus acolo pe ei?”, s-a întrebat impresarul. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Explicația pentru care Dinamo a ajuns aproape de dezastru în această primăvară: “Acolo și șoferul de la Pullman propune jucători!”

realitateabrandVirgil Colfescuitaliafalimentdinamo