EXCLUSIV | Dinamoviștii nu sunt nici pe departe cei mai ghinioniști: „Noi am avut nouă luni de restanțe!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021, ora 00:17,
fc brasov restantieri
fc brasov restantieri

Întârzierea achitării salariilor la Dinamo i-a făcut pe mulți dintre fotbaliștii clubului din Ștefan cel Mare să părăsească echipa în pauza din această iarnă. 

Cei care au rămas și-au asumat o diminuare a veniturilor și incertitidunea în privința recuperării restanțelor acumulate. Situația cu care se confruntă Sorescu%& Co nu este nicidecum singulară în fotbalul românesc. Ba mai mult, în trecut jucătorii din Liga 1 erau și mai rău înglodați în datorii. Gabi Stan a povestit cum a gestionat o astfel de criză în urmă cu 20 de ani.

„Am avut nouă luni de restanțe când eram antrenor la FC Brașov în 2001 și eram în lupta pentru podium. Am avut probleme cu jucătorii, nu voiau să facă antrenament. Vorbeam cu ei și îmi spuneau că nu ies pe teren până nu vine cineva să le spună când se plătesc banii”, și-a adus aminte Gabi Stan, în exclusivitate pentru realitateaspotiva.net.

Foto: Toni Salabasev

Acela a fost sezonul în care Brașovul a obținut ultima calificare în cupele europene. 

„Eu le ziceam << Vă dau dreptate, dacă nu vreți să vă antrenați nu e nicio problemă. Dar vedeți că avem meci la Rocar și dacă vom câștiga poate o să aibă motiv să ne dea banii. Vă las cinci minute să vă gândiți>>.

Și am fost informat imediat de către secund că au acceptat să se pregătească. Îmi aduc aminte că i-am și bătut atunci pe Rocar și i-am retrogradat, iar la sfârșit jucătorii și-au luat și banii”, a mai povestit tehnicianul stegarilor din urmă cu două decenii. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | “Dacă jucătorii nu se pot concentra nu ai ce face cu ei”. Mesajul îngrijorător pentru fanii lui Dinamo

gabi stanfc brasovrealitatearestanteamintiri