EXCLUSIV | Emerich Dembrovschi, aprecieri pentru echipa care ne face mândri: „Sunt ca niște licurici”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 27 octombrie 2020, ora 21:26,
dembrovschi bacau

Fostul fotbalist, cu 27 de selecții pentru naționala României, are numai cuvinte de laudă pentru singura reprezentantă a României în competițiile continentale. 

Dembrovschi a făcut parte din echipa celor de la Dinamo Bacău, prima reprezentantă a Ligii 1 ajunsă în sferturile unei cupe europene. Se întâmpla chiar în primăvara anului 1970, atunci când Arsenal îi elimina pe moldoveni din Cupa Orașelor Târguri. Acum CFR Cluj este privită ca o salvatoare a întregului fotbalul mioritic.

„Ca să nu fim îngropați de tot cu fotbalul românesc rămâne un licurici care să ne salveze. Acum e CFR Cluj, altădată au fost Steaua, Dinamo sau Craiova, chiar și Bacăul. Clujenii au o echipă solidă, știu ce vor, sunt bine conduși de Dan Petrescu”, a declarat cel care a îmbrăcat tricoul celor de la Dinamo Bacău între 1966 și 1974, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.  

Petrescu are 34 de meciuri pe bancă în cupele europene, ca antrenor a 4 echipe. În afara Urziceniului și a CFR-ului, tehnicianul a mai bifat jocuri în Europa la Wisla Cracovia și Dinamo Moscova.

„Are o strategie bine gândită, se vede că a jucat în Anglia și știe cum se procedează la acest nivel, a reușit pentru că este un antrenor foaret bun.

Nu are supervedete, dar toți își aduc aportul la echipa asta. Înseamnă că diferența la fiecare meci o poate face altul, lucru care dovedește unitate și omogenitate”, a mai punctat Dembrovschi. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Avertismentul primit de fanii “câinilor” de la un fost mare fotbalist: “La ce fețe au ăștia, nu cred că au bani!”

 

dan petrescurealitateadinamo bacaucfr clujemerich dembrovschi
halep iuruc

Simona Halep și Toni Iuruc s-au decis. Cine vor fi nașii de cununie

flacara moreni

Așa da sărbătoare de centenar! Un club din Liga 3, meci de gală cu o dublă ”regină” a Europei