SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

EXCLUSIV | Florin Talpan, mesaj ferm pentru contestatari! „Moral, este și stadionul construit de mine”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 11 mai 2020, ora 10:27,
Florin Talpan
Florin Talpan

Colonelul Florin Talpan a lămurit controversa privind numele viitorului stadion Steaua – Ghencea. În exclusivitate pentru realitateasportiva.net, juristul CSA Steaua a precizat că denumirea ar trebui să fie ‘Steaua București’, dar a subliniat că are o contribuție morală la construcția arenei.

Un grup de suporteri ai Stelei a propus ca numele viitoarei arene din Ghencea să-i poarte numele lui Florin Talpan. Această variantă a stârnit revoltă în rândul unor foști jucători emblematici ai ‘roș-albaștrilor’, precum Gabi Balint, Ilie Dumitrescu sau Helmuth Duckadam.

Grație lui Florin Talpan, CSA Steaua București a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB și a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali. Palmaresul din perioada 1947 – 2003 aparține CSA, dar decizia nu este definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel.

Ahh… că am declarat și că m-am amuzat de informația apărută în presă cum că s-ar fi propus ca stadionul să se numească Talpan și că această propunere (a adevăraților suporteri steliști) m-a flatat? Păi da, m-a flatat! Pe cine nu ar fi flatat? Dar puteți citi și observa că în mod clar am opinat că numele stadionului să fie de Steaua București.

Este de asemenea adevărat și faptul că am contribuit la construcția acestui stadion, deoarece încă din anul 2014 am venit cu propuneri de reactivare a echipei de fotbal și de construcție a unui nou stadion. Mai mult decât atât, acest stadion nu însemnă nimic fără marca Steaua București, fără numele de Steaua București, fără palmaresul echipei de fotbal Steaua București pe care le-am câștigat în instanță, contribuind la construcția lui, prin fiecare dosar câștigat.

Nu neg faptul că mulți suporteri mi-au spus că pentru ei stadionul este al lui Talpan. Moral da, cred că este și stadionul construit de mine, pentru toate realizările mărețe obținute: marca Steaua București, numele Steaua București, palmaresul echipei de fotbal Steaua București„, a spus Florin Talpan pentru realitateasportiva.net.

CITEȘTE ȘI -> Talpan și Dragomir sunt la cuțite! “L-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua”

CITEȘTE ȘI -> EXCLUSIV | Eroul de la Sevilla a ales numele arenei din Ghencea. Mesaj pentru comandantul Hîncu

fcsbflorin talpanghenceatalpansteauastadion