EXCLUSIV | Foști jucători la Inter și Real, glume cu tentă rasistă la adresa unui internațional român: ”Erai la semafor, spălai parbrize!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020, ora 17:10,
poza1
poza1

Lumea sportului s-a împărțit în două tabere după episodul de la Paris, iar un fost internațional a dezvăluit o întâmplare cu tentă rasistă din cariera sa.

INFO: Meciul de fotbal PSG – Başakşehir a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist, după ce Colţescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”ăla negru”. 

Întrebat despre episodul de la Paris, fostul internațional Ionel Dănciulescu (44 ani) și-a amintit de o glumă cu tentă rasistă din perioada in care îmbrăca tricoul celor de la Hercules, în Spania.

”Adi Matei mi-a spus ”Corbul” prima oară. Când eram în Spania, veneam la antrenament, jucam cu Tote (n.r. fost jucător la Real Madrid), Javier Farinos (fost jucător la Internazionale Milano) și îmi spuneau: ”Băi, Danciule, când ai ajuns atât de devreme? Te-am văzut la semafor, spălai parbrize!”

Era o glumă, nu aveam cum să mă supăr. Îmi spuneau ”Uite ce a făcut ăla al tău, că erau diverse știri.” Cu Sebi am jucat la Electroputere.

Citește și EXCLUSIV | Interviu eveniment cu Marius Tudor, consilierul care luptă împotriva discriminării. ”Mie îmi spuneau țigan borât! Reacția lui Webo a fost exagerată!”

Eu cred că a fost o exprimare nefericită. Foarte puțină lume i-a luat apărarea lui Sebi în perioada respectivă. Nu trebuia să folosească, acel cuvânt, dar nu este unul care să lezeze persoana respectivă.

Fiind vorba de Liga Campionilor, de aici au plecat toate atacurile acestea. O să se facă 2 anchete și o să se vadă că și turcii au folosit un limbaj neadecvat.” a declarat Ionel Dănciulescu, în exclusivitate, la ”Realitatea Sportivă”.

Citește și EXCLUSIV | Ei sunt singurii care o pot salva pe Dinamo! Anunțul făcut în direct de Dănciulescu

rasismexclusivrealitateaionel danciulescu