EXCLUSIV | Încă o academie e gata să scoată talente pentru România! De unde ar putea ,,răsări” jucătorii

Articol de Mihai Cristian - Publicat miercuri, 16 iunie 2021, ora 16:16,
Academie Ripensia
Academie Ripensia

România nu trece prin cel mai bun moment când vine vorba de rezultate la prima reprezentativă, iar asta o demonstrează şi lipsa echipei lui Rădoi de la EURO 2020.

Astfel, România ar putea fi ajutată în viitor cu jucători talentaţi care să vină de la Timişoara, mai ales de la academia celor de la Ripensia Timişoara, unde acum Iosif Rotariu este consilier de imagine şi nu numai.

 

 

Fostul internaţional spune că pentru moment obiectivul Ripensiei este dezvoltarea academiei, de unde  jucătorii cu un potenţial foarte bun vor face pasul spre prima echipă. Despre o promovare a echipei în Liga 1 nu se pune încă problema, pentru că la Timişoara încă nu există un nou stadion.

 

,,Eu deocamdată sunt la Ripensia Timişoara, sunt consilier de imagine şi mă mai ocup cu selecţionarea jucătorilor tineri de valoare, practic lucrând cu ei. Aici e un proiect pentru tineri şi pentru echipa mare, dezvoltarea academiei pe care o au. E un proiect pe o durată mai lungă. Aici chiar ştiu ce se lucrează, ce oameni sunt şi ce vor.

 

Deocamdată e dezvoltarea academiei, care a jucat primul an la Elite. Jucătorii care au potenţial vor merge spre echipa mare, iar obiectivul îndrăzneţ de a merge în play-off sau a promova, deocamdată nu se pune problema, pentru că Timişoara nu are stadion. Ai promovat şi nu ai unde să joci. Când Timişoara va avea un stadion de Liga 1, atunci vor fi şi alte obiective. La Ripensia vor fi cu siguranţă, dacă se va face stadion.”, a declarat Iosif Rotariu, pentru Realitatea Sportivă.

 

 

Citeşte şi EXCLUSIV | AVERTISMENT PENTRU ASU POLI TIMIŞOARA: ,,LA NUMELE ACESTA NU POŢI STA MULT ÎN LIGA 2”

romaniaacademieripensia timișoaraiosif rotariuechipa nationalarealitateaexclusiv