EXCLUSIV | Kayserispor, o formaţie de tranziţie pentru Dan Petrescu! ,,Va face pasul spre o echipă mare din Turcia”

Articol de Mihai Cristian - Publicat marți, 26 ianuarie 2021, ora 01:12,
DanPetrescu

Dan Petrescu şi-a încheiat aventura la CFR Cluj pe final de 2020, dar nu a stat prea mult timp pe bară, iar în 2021 a semnat un nou angajament.

,,Bursucul” a semnat cu turcii de la Kayserispor şi a surprins pe foarte multă lume din fotbal cu decizia sa, având în vedere că echipa se luptă pentru salvarea de la retrogradare.

Iosif Rotariu, fost jucător în Turcia, a vorbit despre alegerea lui Dan Petrescu de a o antrena pe Kayserispor, în exlusivitate pentru Realitatea Sportiva. Fostul mijlocaş de la Galatasaray spune că şi-ar fi dorit ca Petrescu să antreneze o echipă mai mare din Turcia, având în vedere performanţele pe care le-a reuţit în ultimul timp ca antrenor.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dorinţa unui fost stelist în bătălia FCSB – CSA Steaua: ,,Să joace amândouă în Liga 1”

Rotariu mai spune că la CV-ul pe care şi l-a făcut Dan Petrescu, cu siguranţă va antrena în viitor şi o echipă mare din Superliga Turciei.

Înseamnă foarte mult. Şi-n perioadaa mea, când eu jucam la Galatasaray, cred că era domnul Mulţescu la Samsunspor. Este foarte bine. Mi-aş fi dorit ca cel puţin Dan Petrescu la performanţele pe care le-a avut şi ca fost mare jucător, internaţional să preia o echipă care se bate la titlu, una din cele 3-4 de acolo, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahce sau Trabzon. Dan Petrescu avea un CV foarte bun.

Turcia e un campionat foarte puternic, acum s-au cam echilibrat, văd eu. În perioada mea eram cele 3-4 care dominam, nu exista alta care să ia campionatul. Acum au apărut alte echipe, au investit foarte mult, aduc jucători străini şi a făcut bine că s-a dus până la urmă, că dacă reuşeşte salvarea cu Kayserispor e un lucru important pentru oraş şi pentru el în CV şi cu siguranţă el, cu CV-ul pe care îl are, va face pasul şi spre o echipă mare din Turcia.”, a declarat Iosif Rotariu pentru realitateasportiva.net.

28 de meciuri a jucat Iosif Rotariu în Turcia şi a marcat 4 goluri, în perioada în care a evoluat pentru Galatasaray.

Formaţia antrenată de Dan Petrescu se află pe locul 17 în Superliga Turciei, cu 19 puncte acumulate în cele 20 de jocuri disputate. În ultima etapă, Kayserispor a fost învinsă fără drept de apel de Fenerbahce, scor 0-3.

Citeşte şi EXCLUSIV | Echipa naţională mai are de aşteptat pentru performanţă! ,,Nu suntem pregătiţi pentru un turneu final”

Iosif Rotariu a vorbit şi despre decizia lui Marius Şumudică de a semna cu Rizespor. Acesta salută decizia lui ,,Şumi” de a antrena din nou în Turcia şi spune în acest moment este bine că are continuitate în meseria pe care o practică

,,Nu e un pas înapoi, pentru că are continuitate. El e de atâta timp în Turcia, a făcut performanţe cu echipa. E o normalitate, o continuitate într-un campionat puternic, pe care-l ştie şi dacă reuşeşte să-i salveze pe cei de la Rizespor e o performanţă.”, a mai precizat Iosif Rotariu.

Echipa lui Şumudică se află acum pe locul 12 în campionatul Turciei, cu 25 de puncte strânse până acum, în cele 20 de partide disputate.

Antrenorul a semnat oficial cu turcii luni, iar alături de el a sosit la Rizespor şi fostul jucător al lui CFR Cluj, Damjan Djokovic.

Citeşte şi EXCLUSIV | Dan Alexa, catalizatorul lui Poli Timişoara în lupta promovării! ,,El ştie clar, pentru că a trecut prin fazele astea’’

marius șumudicăKayserisporexclusivrizesporrealitateadjokovicdan petrescuiosif rotariu
SimonaHalepDarrenCahill

Reacţia lui Cahill după ce Halep s-a logodit: ,,Acum sunt multe inimi frânte”

Boloni

Mirel Rădoi, analizat de Laszlo Boloni: ,,Oamenii îl critică pentru rezultate, nu pentru stil”